Slideshow forside

Årets lagbilde 2018

Tap for bunnlag:

A-laget gikk på ny bortesmell!

Ås 2 - Trø/Bå FK: 3-1 (0-0): Med en tropp som sakte men sikkert friskmeldes og en motstander med kun en seier på første seks kampene var troen god på å få med seg poeng hjem fra Ås mandag kveld - den gang ei....

| Mer++

En spillesugen kaptein Ludvigsen var i går tilbake på laget etter sin karantene og med ytterligere et par spillere tilbake stilte vi en relativt bred tropp i bortemøte mot rekruttene til Ås. Ett lag som før de møtte oss hadde tapt fem matcher og kun tatt tre poeng på første seks. Det skulle gi gode forutsetninger for å kunne få med seg noe fra denne kampen, men kampen skal spilles og ingenting kommer gratis - selv ikke i 6. divisjon!

- - -

FØRSTE OMGANG:

Kampen starter i den medium varme sommersola på Ås stadion. Banen var, som forventet av en litt aldrende kunstgressmatte, ganske tør og trå. Det i kombinasjon med en ball som hadde tilsvarende oppførsel som en sprettball så ble det mye rart helt i starten, spesielt for vår del måtte den "spilles inn". Vi slet dog med det hele matchen uten at det skal være en unnskyldning for tapet.

De første 20 minuttene har vi likevel kontroll på og skaper de fleste sjansene, noen av de så store at det fortsatt er en uløst gåte hvordan omgangen kan ende målløs. Spill langs bakken fungerer for oss og de gangene vi gjennomfører det så blir det farlig. Lars Erik er farlig frempå ved et par anledninger, Nordli har sine sjanser og i tillegg er det flere andre situasjoner som nesten blir til noe. Vi spiller også i kraftig medvind i første omgang, noe som nesten fører til at vår keeper Nesset får assist på en sjanse Nordli brenner.

Etter at vi har kjørt matchen i starten så spiller Ås 2 oss etterhvert litt lave og vi kommer ikke skikkelig opp i duellene. I tillegg må vi gjøre et stopperbytte allerede etter 25 min da Kroken må ut med en skade som kan vise seg å være mer langvarig enn ønskelig (ny skade der altså).

Ut omgangen så er vi med på å gi Ås en del sjanser ved å ikke klarere skikkelig, sette lagkompiser i pressede og vanskelige situasjoner og generelt slurve med det vi gjør av mottak, pasninger og valg i kampens hete.

Det som burde vært det siste som skjedde i denne omgangen var at vi tok ledelsen på en corner ved stopper Slaatsveen der han får gå opp fullstendig alene i feltet, men sånn gikk det ikke. Headingen går utenfor og vi går til pause med uavgjort og målløst, ett under at vi ikke har to-tre scoringer. Det skulle også vise seg at det var i denne omgangen vi burde ha punktert kampen.

PAUSE: 0-0

- - -

ANDRE OMGANG:

Pausepraten handlet om å finne viljen til å stå hele løpet, viljen til å vinne og viljen til å krige som et lag.

Det så også ut til at gutta responderte på dette det første kvarteret; vi skaper et par halvsjanser før kombinasjonene sitter som ett skudd etter 62 minutter. Skughei finner Nordli på bakromsløp litt ute på siden, han drar av en mann og legger inn til Lars Erik. Vår kaptein viser mye vilje i den scoringen der han stuper frem og får panna på ballen som går knallhardt i nota til 1-0 ledelse.

Så, det som burde vært en lettelse og en frigjøring av energi, blir istede noe som ligner på en hvilepute. Ås får presse på og de gangene vi er i angrep så ender det for ofte med kontringer i mot der Ås vil score mer enn vi vil hindre scoring. Vi får en forsmak av resten av matchen etter ca. 70 minutter da Ås får en scoring annulert pga offside. Minutter senere skjer det samme igjen, dog uten offside og det står 1-1.

Fire minutter etter utlikningen sover vi i duellspillet, Ås kommer seg nesten helt ned til dødlinja og legger en kontrollert pasning på tvers. Der kommer det en Ås spiller som enkelt setter ballen i åpen mål til 2-1.

Kamper er snudd på fire minutter....

For å få inn litt friske bein på midten gjøres to bytter med noen minutters mellomrom; Fabien og Micke kommer inn for hhv. Gjermund og Mirza.

I tillegg til dette så gjør vi en rask endring når resultatet er negativt, vi legger om til tre bak og satser i 3-5-2 ut kampen. Det gir oss selvsagt litt moment fremover på banen; MEN (og her kommer redaktørens hjertesukk) vi kan ikke forvente å vinne kampen en og en. Skal man få ballen fra midtbanen og inn i motstanders mål med elleve motspillere i mellom må man spille som et lag!!

Det blir for mange forsøk på enkeltmannsprestasjoner og vi går inn i hjemmelagets sikkerhetsnett hver gang. Konsekvensen av dette er ikke bare at vi ikke får sjansene og måla vi trenger; det gir også Ås gigantiske rom å kontre i. Dette utnytter de ett minutt på overtid og setter den endelige spikeren i denne kampes kiste.

Dommeren blåser av matchen og det svært skuffende resultat er ett faktum - vi får oss en ny nesestyver på bortebane.

SLUTT 3-1

- - -

Etter en tilsvarende kamp mot Ekholt og en bedre prestasjon hjemme mot Rygge sist var forventningene der om at vi skulle lære av Ekholt-tapet, la oss inspirere av Rygge-matchen og sikre tre poeng borte mot Ås 2.

Når det nå ikke ble som forventet må vi tilbake på trening, rette fokus mot neste kamp og denne gangen plukke med oss litt læring så vi unngår tilsvarende prestasjoner resten av sesongen.