Som nevnt i tidligere artikler er det alltid litt ekkelt å møte andrelag, typ Sprint 2, Råde 2 og mandagens motstander Drøbak/Frogn 2, all den tid de har et lag som er høyere i divisjonene og tidvis har med seg sterkere tropper. Denne matchen hadde Drøbak med seg rekrutter og var et lag stort sett besatt av unge, raske og sultne karer hvilket betød en tøff match som absolutt var mulig å vinne.

Kampen er jevn fra start i den forstand at ingen av lagene produserer spesielt mye sjanser, men tar man kampbildet basert på ballinnehav så er det Drøbak som har ballen mest og det er et ungt og ballsikkert lag som møter oss denne kvelden. Man får følelsen av at det er feil som vil skape målsjanser denne kvelden og derfor er det viktig at vi er konsentrerte hele veien. Dog får vi en tidlig i fleisen da vår keeper Morten, som endelig var tilbake i buret, blir litt for ivrig i det han skal plukke et gjennomspill og tar ballen med henda utenfor sekstenmeteren. Det dømmes indirekte frispark og dette omsetter Drøbak i en 1-0 ledelse når ballen dundres inn i Mortens høyre hjørne.

Vi på vår side skaper noen farligheter gjennom omgangen, men det er slurv i siste fase og ingen tellende resultat. Dog kunne Drøbak fått med seg en større ledelse inn til pause hadde det ikke vært for vår eminente keeper. Marius Moberg er litt på etterskudd i en duell og lager straffespark (hvilket var bra sett i ettertid, men frispark der ville Marius fått sitt andre gule for dagen) til Drøbak. Straffen settes til venstre for Morten og han er nede å plukker den enkelt. Superviktig for et bra utgangspunkt til andre omgang og dermed går vi til pause med 0-1.

Andre omgang starter som den første avsluttet og med de spillende og ballsikre bortelaget bli det heller ikke skikkelig tenning i kampen, ikke før det var spilt en snau time. Da vant vår kaptein Lars Erik ballen høyt i banen, men ble stoppet uregelmessig av Drøbaks målscorer fra første omgang. Han får tildelt gult kort, noe han også fikk rett etter pause og to gule på femten minutter blir rødt.

Dette er muligheten til å trykke på bortelaget slik at vi kan få med oss noe, tross at vi lå under med ett. Det tok litt tid, men vi etablerte oss bra og utover i denne omgangen var det stort sett skumle kontringer Drøbak hadde.

Vårt press betaler seg da vi får ett innlegg og ingen ringere enn Gjermund Fimland stiger til værs og header inn utlikningen. Da er det femten minutter igjen og vi begynner skikkelig å tro på at dette kan bli tre nye poeng. Og jagge går det ikke mer enn tre minutter så er Gjermund på farten igjen, denne gangen i mer velkjent driv oppover banen i midten. På trening har vi utfordret Gjermund til å skyte mer og det gjør han i dette tilfelle. Ballen sniker seg inn i keepers lengste hjørne og vi har snudd matchen.

De siste ti minuttene handler stort sett om å orke å stå i mot - det klarer vi og tre nye poeng i 5. divisjon er i boks. Fredag spiller vi vårens siste hjemmekamp og fredagen etter avslutter vi vårsesongen borte mot Lervik - vi håper dere støtter oss helt inn til sommerferien.