Slideshow forside

TB 2016

Tap mot serielederen:

A-laget tapte jevn kamp mot Drøbak/Frogn2

Drøbak/Frogn 2 - Trø/Bå FK 2-0 (2-0): Det var med en god dose selvtillit a-laget reiste til Drøbak mandag kveld etter å ha overbevist seg selv mot Askim en drøy uke tidligere. Likevel var det også en liten usikkerhet tilstede all den tid D/F2 har levert solide siffer hjemme på Seiersten i år.

| Mer++

Drøbak/Frogn 2 leder vår avdeling hårfint foran Askim (kun målforskjell skiller de to lagene) og var i så henseende svært fornøyd med det vi leverte mot Askim forrige fredag, et resultat som hindret Askim å stikke fra med tre poeng i toppen. At hjemmelaget denne kvelden ville fremstå som en tøff motstander visste vi og sifrene deres taler for seg selv. De siste to hjemmekampene har de en målforskjell på 23-3, noe som må kunne sies å være relativt solid.

Første omgang:

Planen for denne kampen ble lagt med grunnlag i at vi møtte et lag som leder tabellen, har scoret tosifret i sine to siste hjemmekamper og ikke minst har et solid førstelag som kan bidra med spillere til rekruttkamper. Kampen blir på mange måter som vi forventer der DF2 har ballen mest og vi kommer på en del kontringer når det er rom for det.

I garderoben før kamp ble vi enige om at tålmodighet og lojalitet til kampplan ble ekstremt viktig, noe gutta gjorde til gangs, og dermed er vi med på dansen i denne kampen lenge om ikke hele kampen.

Faktisk kunne vi sjokkert hjemmelaget allerede etter noen få sekunder da vi kommer løs på venstrekanten, får lagt inn og avsluttet men avslutningen går utenfor. Hjemmelaget stilte med en stor og sterk spiss som ble brukt mye i oppspillsfasen, men med en forsvarsfirer som var helt identisk som mot Askim (trolig for første gang i år) og en bra nykomponert defensiv midtbane hadde vi stort sett kontroll. Spissen kom til noen avslutninger, men ikke noe som ble veldig farlig.

Det som gir oss utfordringer i løpet av omgangen og forsåvidt kampen generelt er at vi mister den for fort, enten ved stress, dårlig avleveringer eller at motstander gjør en tidlig gjennvinning. Da blir det mye løping i mellom og den defensive strukturen vi la opp til gjør at det offensive blir noe skadelidende.

Den nykomponerte def. midtbanen besto av en for dagen meget god Håkon Bleie og Trym Lunder Østby som fikk sine første minutter i Trøgstad etter at han nå har kommet hjem fra militæret. Dog er Trym litt skadet og det var med en viss risiko vi startet med Trym denne kampen. Etter rundt 35 minutter måtte Trym gi seg etter å ha levert en seiersmargin i hodeduelle på rundt 98%.

Mot slutten av omgangen blir vi litt slitne og det resulterer i  to baklengs før pause, den stramme strukturen og det tøffe presset faller litt og straffen kommer umiddelbart. Dette resultatet står seg til pause.

Andre omgang:

Det er mentalt tøft å gå ut til 45 minutter med fotball mot serieleder borte etter å ligge under 0-2, men gutta er innstilt på å gå ut for å gjøre et forsøk paralellet med at man følger den forhåndslagte slagplan. Omgangen er mer eller mindre lik første, DF2 har mye ball og vi kommer på en del kontringer. Mathias Johannessen og Eivind Skughei på hver sin ving kommer seg stadig fri og får lagt inn, men avslutningene våre både utenfor og innenfor sekstenmeteren er denne kvelden for langt unna.

DF2 har og sine store muligheter og til tider blir vi presset bra bakover i denne andre omgangen, men en fandenivolsk innstilling hos gutta sørger for at den omgangen ender 0-0 og vi leverer en prestasjon som ligner litt på den mot Askim til tross for at det her ender med tap.

Skal også legge til at hjemmelagets a-lagstrener, Teitur Thordarson, var borte å berømmet laget og midtbanen spesielt for viljen og arbeidsinnsatsen som ble lagt ned.

Oppsummert er dette en kamp, tross tap, som står igjen som en av de bedre prestasjonene så langt i år. Forutsetningene tatt i betrakning så er innsatsen, tålmodigheten og måten vi løste kampen enda et steg i rett retning. Snart er det ny kamp og da skal vi ikke akseptere tap, da skal vi stå opp på samme måte som i de to siste kampene og gi Østsiden samme behandling som vi ga vår naboer i blått og hvitt for snart to uker siden.