A A A

Slideshow forside

Jubelbilde serieåpning SarbFK2, seier 6-0

A-laget tar sommerferie etter varierende vårsesong

Sparta Sarpsborg2 - Trøgstad/Båstad: 2-5. Det hele endte i hvertfall med en trepoenger! Andrelaget til Sparta kom til oppgjøret med 0 poeng på sine første 8 matcher og står fortsatt med 0 poeng etter møtet med oss. Uansett hvor dårlig motstanderen hadde gjort det tidligere var dette tre sårt tiltrengte poeng og fem deilige scoringer etter en forferdelig svak periode for våre eldste gutter den siste måneden.

| Mer++

Opptakten til vårens siste match kan ikke kalles noe annet enn forferdelig svak. Allerede omtalte tap for Rygge, Rakkestad2 og Tune ble fulgt opp av 0-9(hjemme!) for Greåker -  som tabellmessig skulle være på vårt eget nivå- og 2-5(også hjemme) for tabelleder Råde2 gjorde både målforskjell, poengfangst og tabellposisjon til skrekkelig lesning. Vi har måttet rykke helt tilbake til start, trene på ting vi trodde vi hadde på plass og ikke minst få igjen spilleglede og vilje til å ofre seg for laget.

- Kampen  mot Greåker inneholdt ikke et eneste positivt trekk og siste kalori brukes på den kampen med denne setningen.

- Mot Råde2 startet vi en prosess med å finne igjen den defensive fasongen vår og få opp kampviljen. Med unntak av en svak periode like før pause i denne kampen viste vi tegn til forbedring. Vi tok ledelsen allerede etter 1 minutt på straffe men klarte altså ikke holde koken omgangen ut og lå under 1-4 midtveis. I andre omgang scorer vi like mange som dem(1-1) og viste at vi kunne ta i et tak.

Midt i denne perioden har vi tatt opp enda flere unge gutter i troppen på fast basis for å få en jevn treningsgruppe, og disse guttene er en viktig del av jobben vi nå står oppe i: de bidrar til bra størrelse på treningsgruppa, de har ferdigheter som troppen har manko på fra før og ikke minst gir de kamp om plassene i førsteelleveren. Henrik Hoel Hervig, Marius Moberg, Fabien Skotland, Emil Kreppen og Birk Krogstad er nå a-lagsspillere og har dermed blitt med Gjermund Fimland, Sebastian Eidsaune og Peder Wøien inn i "de voksnes rekker" denne sesongen.

Borte mot Sparta var seks av disse åtte yngste gutta i aksjon enten fra start eller på benken - de to siste var dessverre på avslutning på ungdomsskolen(!). I mål hadde vi G16 keeper Mikael Engebretsen - som debuterte i en obligatorisk kamp på a-laget da Jesper ikke var tilgjengelig. Og Mikael fikk rolige første 45 minutter. Vi var ikke overlegne men møtte et såpass svakt lag at med Jakob tilbake i midtforsvaret ved siden av alltid like skarpe Moberg var de aldri i nærheten av å score. Det var derimot vi, og selv om 0-1 målet til Lars Erik etter en halvtimes tid kom etter et kremangrep ble omgangen "ødelagt" av tre-fire bom alene med keeper. Dermed gikk vi i garderoben med ettmålsledelse og litt for mye å rette på.

Andre omgang startet med at hjemmelaget utnyttet en grusom tversoverpasning fra vår side og hamret inn 1-1 bak en sjanseløs Mikael. Kalddusj deluxe! Med de siste kampene i tankene lå det selvsagt en frykt i bakhodet et sted for at dette skulle ryke og Sparta skulle ta sine første poeng for sesongen. Heldigvis tok det ikke lang tid før en av lagets eldre gutter fikk oss på andre tanker: Thomas Håkelia skrudde først et innlegg fra sidelinja rett i mål før han fikk kjempetreff midt foran kassa fra 20 meter og klinka inn ett til. 1-3 og lufta seiv ut av vertene.

Vi skulle gjerne sett at Mathias og Peder fikk scoringer i denne matchen også etter mye god angrepsfotball, men slik gikk det ikke denne gangen. Derimot både skaffet og scoret Lars Erik på et straffespark til 1-4, Sander forærte hjemmelaget en redusering på straffespark til 2-4 før innbytter Thomas Grønlien hamret inn 2-5 på overtid. Da blei det en is på vei hjem for å si det sånn.

Torsdag kveld avholdes siste trening før ferien på kunstgresset og avsluttes med spillermøte med kveldsmat. Gutta skal selvsagt få ferie ei uke eller to men så må ermene brettes opp og nakkene krummes for vi er ikke i nærheten av målsettingene vi satte oss før sesongen. Heldigvis kan noen av disse fortsatt nås med en god høst - god sommer alle sammen, vi sees i månedsskiftet juli/august!