Slideshow forside

Glad gjeng 3

Målfest i flomlys:

A-laget med storseier mot Varteig IL!

Trø/Bå FK - Varteig IL 8-1 (2-1): Etter et noe skuffende poengtap borte mot Navestad leverte a-laget igjen en fotballkamp totaltsett man kan være fornøyd med. En oppjaget og stresset første omgang ble avløst av en kontrollert og solid andre omgang.

| Mer++

A-laget har funnet formen den siste tiden, men sist helg ble det en liten skuffelse mot navestad borte. Likevel må høstformen sies å være akseptabel med tanke på hvordan våren forløp. Det er plukket seks poeng mot topp tre og totalt ti poeng på høsten før kampen mot Varteig, noe som er fire mer en våren med tre kamper igjen å spille.

Kampen mot Varteig var en vi forventet å styre hjemme på kunstgresset og etter det vi har vist i det siste også stå igjen som vinner. Det ble en tålmodighetsprøve i første omgang, men etterhver løsnet det og Varteig fikk det tilslutt meget tøft.

Første omgang:

Kampen starter som planlagt i hundre og Michael Skjæringrud kunne fort scoret årets raskeste mål da han setter avslutningen i tverrligger og over etter bare sekunder. En lovende start og man kunne tro at dette ble enkelt, dog ville Varteig det annerledes, de kjempe og taklet oss litt ut av fatning denne omgangen.

I tillegg er vi litt vel ivrige og dette fører til en del slurvefeil av type dårlig pasninger, mottak og bevegelser generelt. Likevel skapes det noen farligheter som da Eivind Skughei får lagt inn på pannebrasken til Michael eller da Lars Erik Ludvigsen tar et raskt frispark til Torkil Karlsrud som skyter i en Varteig-spiller og til corner.

Til tross for en litt kaotisk fotballkamp er følelsen hele tiden at dette er en motstander vi bør kunne hamle opp med. Da er kalddusjen meget ubehagelig når vi passivt slipper de igjennom våre bakre rekker etter tjue minutters spill, spissen til Varteig er kald og lobber ballen elegant over keeper Jesper til bortelagets store glede.

På 0-1 var fortsatt troen stor på at det kunne bli mye mål i denne kampen og selv om første omgang ikke var en fest så klarte vi bruke det siste kvarteret til å sette oss selv i "pole position" før andre omgang. Først scoret Lars Erik etter innlegg fra Eivind når vi passerte halvtimen og bare få minutter etter tar Torkil Karlsrud saken i egne hender og fyrer av ett skudd fra 25 meter. Skuddet blåser inn i krysset bak en sjanseløs keeper og kampen er snudd til 2-1 ledelse.

Omgangen ebber etterhvert ut med pauseresultatet 2-1 etter tre kvarter med relativt lav underholdningsverdi til tross for tre mål.

Andre omgang:

I pausen er alle enige om at denne kampen skal vi drepe så fort som mulig,og at måten vi skal få til dette på er å roe ned noen hakk for å få mer presisjon inn i spillet. Når andre omgang vel er i gang så sliter vi litt med å omstille oss og de første tjue minuttene likner på de første førtifem. Når vi så passerer 65 spilte minutter er det "game, set, match" for Varteig.

Ut omgangen er det aldri noen tvil om hvor poengene skal havne:

• 65 minutter: Lars Erik spilles igjennom av Michael og avslutter via nærmeste stang og inn til 3-1.
  • 67 minutter: Eivind slår corner hardt inn mot Varteig-keeper som svarer med å bokse inn 4-1 og selvmål.
  • 75 minutter: Lars Erik spilles opp av Michael igjen og får en enkel jobb med å sette inn 5-1 fra kort hold.

Mot slutten av kampen kommer Thomas L. Grønlien inn på topp, relativt revansjesugen etter Navestad-kampen, og setter sitt tydelige preg på kampen umiddelbart.

• 77 minutter: Grønlien går opp på en corner og stanger inn innlegget fra Michael til 6-1.
  • 83 minutter: Etter corner og litt kaos i feltet får samme mann en enkel oppgave med å sette inn 7-1 etter pasning fra Amund Karlsrud.
  • 88 minutter: Thomas fullbyrder sitt ekte hattrick etter en stikker fra Eivind hvor spissen klinisk setter inn 8-1 alene med keeper.

Kort tid etter at dagens andre tremålscorer er et faktum blåser dommeren av kampen og årets største seier er levert.

Oppsummert var kampen lenge en stressende og lite velspilt fotballkamp, men når man så får mottak, pasninger, løp og avslutninger til å sitte bedre så ender denne kampen med et sluttresultat som fortjent. Med denne seieren har vi plukket 13 poeng på høsten med to kamper igjen, noe som var nok til å klatre litt på tabellen.

Faktum nå, etter å ha ligget på jumboplass nesten hele sesongen, er at det faktisk er teoretisk mulig med femteplass. Mye skal klaffe om det skal skje og vi skal først og fremst konsentrere oss om å ta de 6 siste poengene, men det ligger en gulrot i enden om å avansere ytterligere på tabellen.

Vi håper å se mange av dere på siste hjemmekamp for året mot Rakkestad 2, en kamp som spilles torsdag 13. oktober, og vil være med å avgjøre hvor årets sesong endre.

- - -

Dersom du har Smaalene + kan du lese deres artikkel om kampen her: Trø/Bå knuste tabellnabo