Slideshow forside

Årets lagbilde 2018

Gufs fra fortiden:

Bortespøkelset vil ikke slippe taket i a-laget!

Rolvsøy IF - Trø/Bå FK: 3-1 (1-0): Det vil seg ikke for Trø/Bå a-lag når det kommer til bortekamper og regelmessig trepoengere. Denne gangen var vi på besøk hos en kjenning fra de foregående sesongene og i år som i tidligere ble poengene igjen i Fredrikstad-området.

| Mer++

Nok engang lander vi på en vårsesong med for mange tap og vi får igjen muligheten til å vise at vi er et høstlag. Mandag kveld reiste vi til Rolvsøy med 5-1 seier fra sist kamp, ok selvtillit og viten om at motstanderen vår denne kvelden har hatt en svært tøff start med kun en seier på sine første åtte kamper. Det er flere grunner til at de nå står med to på ni kamper og de aller fleste er vår egen fortjeneste, legger du til litt tilfeldigheter og en lei vind så har vi forklaringen. Dog for å unngå misforståelser; vi har kun oss selv å skylde for at dette ikke blir tre poeng og borteseier. Når det er sagt så fikk vi et par forfall i siste liten og på en plass som keeper så er det tøft å erstatte med kun timer igjen til kamp. Heldigvis stiller Amund Karlsrud sporty opp og tar hanskene denne matchen - det gjør han på en måte som burde holdt til tre poeng.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Første omgang er det lite å skrive om for vår del all den tid vi ikke møter opp til denne omgangen. Med det så menes det at mentalt og fysisk i dueller og spillet generelt så er vi totalt fraværende. Det er til tider frustrende nonchalant fra stort sett alle mann, dette må lukes bort!!

Til tross for at vi ikke er på plass så sliter hjemmelaget med å skape noe som helst og med samme uttelling som mot Rapid sist ville denne kampen vært kjørt etter ti minutter. Da kunne vi hatt både to og tre mål, men marginene er i mot og det står 0-0 da Rolvsøy får en corner etter ca. 20 minutter. Amund forsøker å gå ut men når ikke helt frem, samtidig er markering sviktende og Rolvsøy får en enkel jobb med å gå opp til 1-0.

Resten av omgangen er stillingskrig, kaos og mye høye baller i en relativ kraftig vind - som dere alle skjønner, en dårlig kombinasjon for god fotball.

PAUSE: 1-0

- - -

ANDRE OMGANG:

I pausen ble det snakket om utfordringene nevnt ovenfor, og i andre omgang var det om ikke annet en voldsom økning i arbeidslyst, energi og sult etter å vinne kampen.

Det er godt å se at gutta virkelig kan når de virkelig vil; det handler om å ville 2 x 45 minutter hver gang vi spiller kamp (pluss samtlige treningsminutter). Og etter ett massivt press i starten av andre omgang er det godt å se uttelling etter ca. 68 minutter. Nordli drar av en mann litt ute på kanten, legger inn til kaptein Lars Erik som kontrollert utlikner til 1-1. Endelig kan vi jakte ledelse!

Det varer i nøyaktig fem minutter før Rolvsøys keeper får assist på scoringen som tar Rolvsøy tilbake i ledelsen. Et unaturlig langt utspill (red.anm: tatt av vinden) lander i vårt bakrom hvor vi etter å ha flyttet oss høyere i banen har etterlatt oss mange kvadratmeter å løpe i. Dette utnytter de på beste måte og igjen må vi jakte.

Dette fører til at vi legger om til tre bak og risikerer mer, en variant som veldig ofte fører til en av to scenarier; enten scorer vi eller så scorer de. Så også mandag kveld, synd for oss, så var det Rolvsøy som satte spikeren i det 90. minutt og nok et bortetap var et faktum. Mellom de to Rolvsøyscoringene i andre omgang så er vi soleklart best, vi har ballen 80% av tiden og viser en energi og en lyst vi bare kunne drømme om i første omgang. Det er vel også denne dominansen som gjør at tapet blir ekstra surt, men som denne artikkelen innledet med: Vi har kun oss selv å legge skylda på etter en nitrist første omgang.

Dermed ebber altså også denne bortekampen ut i tap og en lang og kjip kjøretur til Trøgstad. Gutta fortjener å få en smekk for første omgangen og kred for forsøket i andre omgang, neste mandag er vi tilbake på hjemmebane og forventningene om en verdig avslutning før sommerferie er tilstede i både tropp, støtteapparat og forhåpentligvis hos dere som følger oss.