Slideshow forside

Picasa

Høstsesongen har startet:

Brutal start for a-laget etter ferien!

Hærland IL - Trø/Bå FK 7-3 (3-2)Fredag kveld var det duket for oppstart av fotballen igjen og den første kampen som gikk borte på en strøken gressmatte i Hærland viste at det kan bli en tøff høst.

| Mer++

Det er nå ca. seks uker siden sist kamp der vi slo Gresvik knepent hjemme og i mellomtiden har det vært sommerferie og en oppkjøringsperiode før høstsesongen. Denne oppkjøringen har vært preget av en del fravær og det gjorde seg gjeldene i store deler av kampen mot Hærland, noe som førte til at det ble en tøff re-debut for Lars Erik som nå er tilbake fra Rakkestad.

Første omgang:

Kampen starter relativt jevnt med et lite overtak til Hærland, og de tar også ledelsen 1-0 etter en stikker (som luktet farlig mye offside) igjennom midtforsvaret vårt. Balanse blir det i regnskapet bare minutter etterpå da kaptein Skughei legger inn, Ole Martin er nære på å lure den forbi keeper og på returen setter Mathias Johannenssen ballen enkelt i mål. Stadig er det en kamp som er jevnspilt og det er som ventet en kamp som består av ekstremt mange tøffe dueller, der er ikke Trø/Bå-gutta helt på nivå i starten og derfor fortsetter det lille overtaket til hjemmelaget. Dog kommer gutta opp på et bedre duellnivå litt ut i kampen, men da valgte dommeren noe overraskende å slå ned på samme type dueller som hjemmelaget gikk unna med tidligere. Dette førte til litt kort og blandt annet stopper Alexander Larsen Slaatsveen havnet i dommeres bok, noe som skulle vise seg skjebnesvangert senere.

Før den tid skulle vi tilegne oss en lite overtak og sette 1-2, denne scoringen kommer etter assist fra Simen Alnæs Sletten frem til Thomas Løken Grønlien som da fikk gleden av å score mot sitt gamle lag etter å ha pirket inn en scoring som akkurat fant veien over linjen før den stoppet.

Så langt en godkjent forestilling fra bortelaget, men herfra og ut blir det en evig lang motbakke der motstander kriger oss i senk og vi blir redusert til ti mann. Hærland utlikner til 2-2 før de rett før pause får tildelt straffe og tidligere nevnte Alexander får sitt andre gule for dagen og sendes i dusjen. Straffen settes kontakt i nettet bak vår keeper Jesper Ødeby og pauseresultatet blir 3-2 til hjemmelaget.

Andre omgang:

3-2 er et resultat det er mulig å gjøre noe med, både elleve mot elleve og elleve mot ti. Dog blir duellene vunnet av Hærland også i andre omgang da vi er på etterskudd gang på gang, dette sørger for at de får gå opp i både 4-2 og 5-2 ledelse. Det skal nå mye til for at denne kampen skal ende med poeng, men da Eivind finner Ole Martin med et godt innlegg og Ole Martin setter den kontant i mål blir Hærland litt mer defensive med en gang. På stillingen 5-3 har Simen ett herlig raid som kun manglet avslutningen samt Lars Erik et skudd i stanga, noe som med ett annet utfall kunne gitt ett mer spennende matchbilde. Formasjonen endres også i jakten på scoringer og når man legger om til tre bak og to spisser så blir det mye rom. Dette fører til ny straffe i mot og 6-3 samt en kontring helt på tampen som fastsetter sluttresultatet 7-3 og et forferdelig tungt bortetap.

Oppsummert er det fryktelig skuffende og ikke kunne matche hjemmelaget bedre på noe såpass enkelt som duellstyrke. Det må trenes på å bli tøffere samt at alle som en må grave frem lysten til å vinne i større grad enn idag. Hærland har brukt sommeren bedre enn oss og var bedre enn oss denne kvelden. Måtte dette blir en vekker og en motivasjon til å ta frem akkurat dette i de kommende kampene.