Ås 2 er et lag vi møtte for tredje gang i går kveld. Vi slo de i en uviktig treningskamp på treningsleiren i våres for så å prestere noe av det svakeste vi har levert i år mot samme motstander i bortemøtet før ferien. Det var derfor deilig å kunne revansjere dette, og kontrastene er større enn som så. Det laget vi slo i går kveld er en vesentlig sterkere utgave av Ås 2 enn den vi presterte å tape for i våres.

Lokomotivet vårt holder altså dampen opp og det er nå kun tre kamper igjen av sesongen, to borte og en hjemmekamp. Ni strake seiere er et faktum og vi holder presset oppe i toppen, Mysen/HIL på sin side slo Ørje IL knepent 2-1 i går og beholdt med det serieledelsen frem til neste runde.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Det er virkelig blitt høsten ute, men likevel var det godt å se at de faste traverne var på plass på tribunen for å hjelpe gutta frem i kulden. Kampen starter veldig jevnt, og som nevnt over, så er dette en relativt god utgave av Ås 2 som har kommet til Trøgstad. Det bølger litt frem og tibake uten at de helt store sjansene produseres.

Etter spilt snaue 25. minutter skal det bli litt action når vår spiss, Kristian Nordli, jakter en gjennombruddsball. Keeper er også på tur etter ballen og velger boksehansken denne gangen; han treffer åpenbart ballen, men det er liten tvil om at han også gir Nordli en "strak høger" som det kalles. Nordli går ned for telling før han stabler seg blodig ut av banen for litt behandling. Dommeren på sin siden har dømt straffe til oss som følge av slaget , den tar selvsagt Ludde og som vanlig ender det med nettkjenning og 1-0 ledelse.

Ås er skumle på overganger og dobler ofte på kant, som igjen fører til at de får en del innlegg. Etter drøye halvtimen må vi erkjenne at vi er heldige, da Ås ruller opp på sin høyre side. Innlegget kommer til en umarkert spiss som setter ballen bak Morten. Dog blåser dommeren for offside, noe Ås er svært lite fornøyd med og vi må nok erkjenne at den goalen burde vært godkjent. Som nevnt i forrige ukes kampreferat;

FLYT, der var et nytt innsalg av den berømte flyten.

Fem minutter før pause øker vi vår ledelse da vi ruller opp på vår høyre side. Ballen ender hos Nordli som klinker til, keeperen redder og Sebastian får ballene på blank kasse. Der gjør han ingen feil og setter enkelt inn 2-0.

PAUSE 2-0!

- - -

ANDRE OMGANG:

I pausen er vi enige om at vi har litt flyt og at jobben på langt nær er gjort, her må det fokuseres og jobbes utrettelig i nye 45 minutter for at dette skal bli seier. Vi gjør ett bytte før andre omgang setter i gang; Henrik overlater plassen sin til Ansten på venstrebacken.

Etter fem minutter av andre omgang går vi inn i fem nye minutter som avgjør kampen; etter 51 spilte minutter så får Nordli en stikker ute på vår høyre side, han tar med seg ballen ned mot linja før han klinker inn ett flatt innlegg til Sebastian som scorer sitt andre for dagen. Dette blir forøvrig Sebastians siste spark på ballen denne kampen; det er viktig å ha hele troppen i kampmodus nå inn mot siste tre kampene og derfor slipper Mirza til på Seb sin plass siste førti.

Videre så er ikke kampen mer enn blåst igang etter 3-0 før Eirik Barlund viser frem den samme presise assistfoten som vi så sist match, han legger den ekstremt presist på lissa til Ludde. Ludde på sin side tar med seg ballen inn i banen forbi en forsvarsspiller og setter inn 4-0 på enkelt vis.

Med samme bakteppe som byttet til Sebastian så går også Moberg og etterhvert nevnte Barlund av banen til fordel for Amund og Lars Berg.

Med en snau halvtime igjen sitter dagens siste hjemmescoring. Denne gangen er det en speilvendt variant av 3-0-scoringen, Nordli ute til venstre. Legger ballen hardt inn og David scorer sikkert til 5-0.

Den siste delen av omgangen var det flere nestenmuligheter samt ett par store til hhv. Lars Berg og David, men det bli ikke noe tellende resultat ut av det. Istede ryker nullen helt på tampen da vi gir bort et frispark rett utenfor sekstenmeteren på vår høyre side. Frisparket er det ingen som toucher før det ligger i nota bak Morten og Ås får en redusering i det siste minuttet.

Dommeren blåser deretter av kampen og poengene er sikret.

SLUTT 5-1

- - -

OPPSUMMERT:

Mot Ås denne kvelden leverer vi en helt ålreit prestasjon.

Det er godkjent+, fire plussmål, tre poeng og ikke minst presser vi fortsatt Mysen/HIL i toppen. Nå fikk vi ikke noe hjelp fra grensebyen Ørje i går kveld, dermed er det fortsatt Mysen som er serieleder med ett poeng foran de siste tre kampene.

Dog skal vi gi de kamp helt til døra og dersom de skulle glippe poeng skal vi være der.