Melder allerede nå at det vil forekomme flere skrivefeil i denne artikkelen enn ellers grunnet overtenning - for å beskrive denne kampens utvikling og avslutning krever overtenning!

En 16. maikamp med ingredienser som strålende sol, flere hundre tilskuere inkludert russen, lokaloppgjør mot Askim og sist men ikke minst en dramatisk avslutning på kampen må det bli bra og bra er en stor underdrivelse. For de som bryr seg om klubben vår kan vi ikke beskrive denne opplevelsen som annet enn episk

- - -

FØRSTE OMGANG:

Lokaloppgjør har en tendes til å leve egne liv og så gjør denne. To lag som er relativt gode til å spille ball på sitt beste roter, gjør feil og klarerer over alle hauger. Eneste man kan lese av kampens første tredjedel er at bortelaget har et lite initiativ og at vi blir litt passive over hele linjen. Vi gir Askim i overkant mye rom som gjør at de kommer seg igjennom ledd for lett ved å slå over hodene våre og inn i rom.

Vi er likevel ikke helt ufarlige og etter halvspilt første omgang skjer noe som sjeldent skjer, kanskje dette var første hint om en spesiel kveld? Første sjeldenhet i denne situasjonen; Nordli med assist ;) og andre sjeldenhet; Eirik Barlund!! er med opp i feltet og med et hodestøt fra 8-10 meter setter han den utagbart for Askimkeeper til 1-0 ledelse. Det utløser en fantastisk stemning i publikum og tegnene på at dette er en spesiell dag blir sterkere og sterkere.

Med unntak av at Barlund har en gedingen sjanse til å bli tommålsscorer på en ny heading minutter etter scoringen kriges det ut til pause og hjemmelaget går til pause med 1-0 ledelse når de overlater banen til korpsmusikken for noen minutter.

ANDRE OMGANG:

Kampen er og blir akkurat så tett, jevn og hardspilt som vi kan forvente, dog tåler noen mindre enn andre og vi håper virkelig at det går bra med Askimspilleren som får vondt i nesa si mot slutten av kampen da han løper på kassa til vår stopper Christoffer Larsen Slaatsveen.

Askim setter som ventet inn et større press etter pause for å få sin utlikning og at de ikke får den i starten av omgangen da Askims nummer 15, Voislav Djukic, blåser ballen over fra ca. 3 meter. Utlikningen skulle likevel komme etter snaut halvspilt andre omgang, da Askim har kast høyt i banen og kaster får ballen tilbake. Han legger inn på bakre stolpe hvor vi ikke har fått plukket opp alle i blått og Espen Tømth setter ballen lavt og kontrollert i Nessets lengste hjørne. Virket på bortelaget som det smaket greit basert på hvordan og hvor feiringen av målet ble gjennomført.

Etter dette målet blir det også ut kampen et lite byttebonanza for hjemmelaget da det tærer på den ene etter den andre når det smelles hardt og løpes mye, et gledelig gjensyn blir det også med Amund Karlsrud som er tilbake etter lang tids skade. Øvrig kampfakta kan dere se ved å trykke her

Vi, eller rettere sagt Sebastian skaper oss en sjanse på egenhånd når kampen har gått over i overtid da han jager en ball mot dødlinjen til Askim. Deres forsvarer forsøker å skjerme ballen ut, men Seb er for rask for han og stjeler ballen før han skjærer inn i feltet. Han avslutter på egenhånd og bommer dessverre fullstendig da skuddforsøket ender med innkast til Askim, noe som så ut til å bli den siste sjansen vi fikk til å få tre poeng denne kvelden.

Men neida, denne kampen har enda litt igjen i seg, i det 94 minutt har vi innkast høyt i banen og det kastes inn i Askims sekstenmeter. Hjemmelaget får hode på den to ganger før den lander i beina til vår kaptein, som så blir holdt igjen og vi får tildelt frispark fem minutter på overtid. 16,78 meter unna Askims mål, 94.34 gir dommeren samme Lars Erik klarsignal for å ta frisparket og 94.37 ligger ballen i nota samtidig som Trøgstad KG går fullstendig av hengslene. Målet utløser en stemning det er sjeldent man opplever som fotballspiller i Trø/Bå og for en avslutning på kampen det ble. Lars Erik Ludvigsen klistrer altså ballen utagbart for Askims sisteskanse i keeperhjørnet - svært godt utført og mektig imponerende av den fortsatt unge og likefullt så rutinerte kapteinen vår.

Når vi etter noen helt fantastiske jubelscener så får satt igang kampen igjen har dommer fortsatt tre minutter igjen på klokka og med både innkast og frispark til Askim høyt i banen de siste minuttene rekker samtlig med Trø/Bå-hjerte å få både pustebesvær og dobbeltslag, men etter snaut 98 minutter blåser dommer av og vi vinner altså 16. maikampen mot erkerival Askim FK 2-1.

- - -

OPPSUMMERT:

Undertegnedes påstand er at stort større får man det ikke i vår klubb på a-lagsnivå i nyere tid. Skal ikke bli verken nivåblind eller historieløs; opprykk til andre divisjon, stabilitet i tredje divisjon og spillereksporter både til Gjøvik/Lyn og FFK er åpenbart store hendelser vi som klubb må være svært stolte av. Dog, gitt dagens forusetninger (spillere til studier, nivåjusteringer i norsk fotball etc), er dette noe av det beste vi får - hvorfor; fordi en tett kamp dagen før grunnlovsdagen mot en nabo som spilte to nivåer over oss i fjor som vinnes fem minutter på overtid med smekk fulle tribuner, og det er sjeldent.

Vi befester vår posisjon på øvre halvdel med dette resultatet og Askim som ville passert oss med seier distanseres for øyeblikket. Kampen er ikke velspilt, men tre "stygge" poeng er også tre poeng. Nå er det bare å holde momentumet opp mot sommeren så setter vi oss i en bra posisjon til høsten starter opp.

Avslutningsvis må det deles ut en rekke "TUSEN TAKK" - de rettes til klubben for arrangement, frivillige for å få gjennomført arrangement, publikum for å skape en helt fantastisk ramme rundt kampen og til selve laget for å gi alle rundt en stor fotballopplevelse!