Slideshow forside

Lagbilde 2019 170619-3

Overtidsseier for a-laget:

Mathias Johannessen sikrer seier i det 96 minutt!

Trø/Bå FK - Råde2 4-3 (2-0): Det ble en nydelig kveld på Trøgstad KG mandag da a-laget slo tilbake på overtid av overtiden og dro i land tre nye og svært kjærkomne poeng i årets 5. divisjon.

| Mer++

Det er ingen hemmelighet at den på forhånd definerte a-lagstroppen er noe redusert og til tider svært tynn - ekstremt gledelig er det da at som en konsekvens av dette har samarbeidet mellom G16, juniorlaget og seniorlaget økt betraktelig. Enda mer gledelig er det at de som blir spurt faktisk ønsker å være med og ikke minst går inn å leverer tellende bidrag.

Til kampen mot Råde 2 ble det litt endringer rett før kampstart da Ali Rezai vrikket foten på oppvarming og inn i troppen på svært kort varsel kom Birk og Ulrik. I tillegg startet Oskar sentralt på midtbanen etter flere gode prestasjoner de siste ukene samt Emil på topp, også han etter en god periode på juniorlaget.

Når kampen er vel i gang så ser man at dette, som så mange ganger før i årets femtedivisjon, blir en jevn affære som vil leve helt tilslutt. Det er vi som starter målshowet og det etter et flott raid fra en svært offensiv Sebastian, han legger inn til Emil som snur seg raskt og setter ballen sikkert i mål etter ett snaut kvarter.

Omgangen går sin gang der det bølger litt frem og tilbake. Etter ca. 40 minutter så får Råde 2 straffe etter at Marius feller en Rådespiller på vei igjennom (billig vil noen rettmessig hevde), dog løser det seg greit da Mikael redder straffen og vi beholder ledelsen. Dette er altså den samme Mikael som fikk skulderen ut av ledd etter 25 minutter, var frisk igjen etter 26 minutter og altså reddet straffe i det 40. minutt - rått!!

Rett før pause får vi frispark i farlig posisjon og for vår kaptein Ludvigsen er frispark mellom 16 og 25 mer eller mindre det samme som straffespark å regne. Han setter det selvsagt utagbart for keeper og vi leder 2-0 til pause.

I den andre omgangen må det noe endringer til da både Dylan, Peder og nevnte Mikael sliter med skader - dermed er det tid for Birk, Eivind og undertegnede (sistnevnte kronisk feilplassert i mål).

Og den andre omgangen blir ett kjør, Råde er kvikkere enn oss i flere av spillets faser og dette underbygges åpenbart av deres tidlige redusering. Det etter en corner der vi slipper markeringen og ballen går i en bue over både keeper og utespillere. Det tar ikke lang tid etter dette før vi får arbeidsro igjen, nok engang er det kapteinen som tar scoringsansvar og setter inn 3-1.

Det er en halvtime igjen å spille og det står "komfortable" 3-1, dette er status de neste tjue minutter før det skjer ting. Og det skal sies, Råde har ett bra trøkk på oss i andre omgang. Blant annet hadde de 6-7 cornere og frispark som ofte ble skumle og etter drøyt åtti minutter så sitter reduseringen. Den går rett ved siden av undertegnedes fot og selv om tyngdekraften burde spilt på lag kommer jeg ikke ned rask nok.

Tre minutter senere er det tid for utlikning til 3-3. Vi rygger og rygger, Råde får gå og tilslutt avslutter de oppe i keeperes venstre kryss (usikkert hvor langt opp i krysset den var, men det føltes som om den lå klistra i vinkelen).

De siste ti minuttene blir svært nervøse og ingen av lagene virker helt å bli enige med seg selv om de skal være happy med ett poeng eller gå for alle tre. Når vi så får en av andre omgangs sjeldne sjanser så er vi (les: Mathias) kliniske og setter inn 4-3 med hodet. For en måte å vinne kampen på.

95.20 står det på dommerens klokke og når dommer blåser igang kampen etter målet blåser han også av hele matchen.

Tre svært viktige poeng, spesielt med tanke på å holde nedre del av tabellen på komfortabel avstand. Nå er neste match fredagskamp mot Askim og vi håper alle trøgstinger kjenner sin besøkelsestid på Askim Stadion fredag klokken 19.00 - dere vinner tribunen og vi skal gjøre det vi kan for å vinne kampen.