Slideshow forside

Picasa

Uavgjort i siste hjemmekamp:

Overtidsscoring sikret ett poeng!

Trø/Bå FK - Rakkestad2 2-2 (0-0): Førstelaget til Rakkestad har den siste tiden imponert stort i 4. divisjon, men rekruttene har ikke hatt like god flyt. Dog er det alltid jevnt når de blå møter oss, og denne matchen ble intet unntak.

| Mer++

Årets siste kamp for sesongen for a-laget skulle bli en kamp som inneholdt mye. Av ingrediensene kan man nevne stolpeskudd, meget gode keeperprestasjoner, slurvete avslutninger, åtte tilleggsminutter, bortvisning av støtteapparat og ikke minst en overtidsscoring etter 95 spilte minutter. Det ble en kamp med store svingninger og det så lenge ut til at bortelagets trener, mangeårig Trø/Bå-spiller og de senere år vår nemesis skulle ta med seg alle poengene. Sånn ble det heldigvis ikke og selv om Fredrik Nøkleby svært gjerne ønsket å gå inn for å sikre 2-1 seier for sitt lag kom han aldri så langt.

Første omgang:

Denne første omgangen likner litt på første omgang borte mot Navestad tidligere i høst, en omgang vi dominierer fullstendig, men uten å få utelling. Det beste som skjedde RIF de første førtifem var at motspiller Mathias Johannessen fikk gult kort etter ni minutter. Resten av omgangen handlet om hjemmelaget, det til tross for at laget ikke var i nærheten av hva vi vet de kan.

Av sjanser som ble produsert av hjemmelaget kan det nevnes avslutning i nettveggen av både Thomas L. Grønlien og Mathias Johannessen, skudd i tverligger av Lars Erik Ludvigsen samt to-tre halvfarlige skuddforsøk som snek seg på utsiden av lengste stolpe. Dessverre for oss så ble ingen av de omsatt i tellende resultat og omgangen ebbet ut med 0-0.

Andre omgang:

I pausen enes vi om å gjenskape første omgang med et litt høyere nivå, det som skjer første femten minuttene er absolutt det stikk motsatte. Først er vi passive i midten og et gjenomspill endre med scoring for Rakkestad til 0-1 etter fem minutter av omgangen. Kun fem minutter senere er det markeringssvikt på dødball og en RIF-spiller får stå helt alene på sju meter å heade inn 0-2 via lengste stolpen til Jesper. Ti minutter helt kaos omgang fra gult og blått!

Det positive på dette tidspunktet er at det er lenge igjen og at man fortsatt har gode muligheter til å få noe ut av kampen. Det gjøres litt bytter for å få friske bein på topp og inn kommer Amund Karlsrud, han bruker ikke mange minuttene før det står 1-2. Amund får ballen av sin eldre bror, drar av en Rakkestadforsvarer og setter ballen iskaldt mellom beina til en for dagen meget god RIF-keeper. Med 20 minutter igjen er det god tid til å produsere sjanser nok til å score både ett og to, men så etter rundt 75 minutter så er Rakkestadtrener Fredrik Nøkleby på vei til å sette inn seg selv for å forsvare ledelsen. Han kommer aldri lenger enn at han tar av seg treningsdressen før han etter sigende roper noe til dommer og får tilsnakk som lagleder for andre gang (fikk også tilsnakk i første omgang) og vises bort fra benken. Dette medfører da også at han mister sitt mandat som spiller og får ikke deltatt mer i denne kampen. Det faller selvsagt støtteaparatet til Rakkestad tungt for brystet og kampen stoppes i nærmere ti minutter for å løse situasjonen.

Når situasjonen omsider er løst starter kampen igjen opp og etter dette har bortelaget lite å stille opp med. Det eneste de skaper sjanser på er overganger som følge av vårt høye press og formasjonsendring til tre spisser. Når klokken passerer 90 minutter står det fortsatt 1-2, men dommeren er etter vår oppfattelse relativt bra med hva tilleggstid angår og vi har fortsatt 8!! minutter igjen å spille fotball.

Med tre spisser skaper vi et voldsomt trykk og vi har store sjanser ved både Lars Erik, Lars Berg Jacobsen og Amund. Når ingen av disse klarer å overliste den gode Tomasz i RIF-buret tar midtstopper Alexander Larsen Slaatsveen ansvar. Etter et godt utført og helt bevisst helspark fra Lars Berg til nevnte Slattsveen forvalter han sjansen meget bra da han setter inn utlikningen til 2-2. En særdeles fortjent scoring etter 95 spilte minutter.

Vi kjører på for 3-2 også og har et par små farligheter, men ingen flere mål sørger for at kampen ender med 2-2 og poengdeling.

Oppsummert ender kampen med ett poeng og etter kampen sett under ett så er det to for lite, som så mange ganger før i år. Når det er sagt så er det, situasjonen på slutten tatt i betraktning, meget deilig å klare å få inn en scoring så sent. Det viser at gutta aldri gir seg, noe som er en meget god egenskap. Med det ene poenget så klarte vi med et nødskrik å komme oss bort fra jumboplassen på tabellen, vi passerer både Gresvik og Varteig på målforskjell. Sesongen 2016 er over og det har vært en berg og dalbane av dimensjoner fra å ha tapt begge matcher mot Rolvsøy til å ha banket Askim 4-0.

NB: Publikum - dere har vært og er fantastiske! Det blir opplyst om ca. 100 stk en kald oktoberkveld som tar turen for å se oss spille etter den sesongen vi har hatt. Samtlige i klubben samt alle i og rundt a-laget retter en stor takk til hver og en av dere! Håper vi ses igjen neste år!