Slideshow forside

Picasa

Årets første uavgjort:

Poengdeling for a-laget borte mot Navestad!

Navestad - Trø/Bå FK 1-1 (1-1): Vårt a-lag var i går på besøk hos Navestad IF rett på utsiden av Sarpsborg og alt lå til rette for en fin fotballkamp. Fint vær, et Trø/Bå i form og en relativt fin naturgressbane var alle faktorer som gjorde at man trodde på en bra kamp - det ble det ikke!

| Mer++

Forutsetningene var som nevnt til stede for at det skulle bli en artig fotballkamp i Navestad. En klubb, som i likhet med oss, er gule og blå, hvilket gjorde at vi stilte i helblått for anledningen. I tillegg lå gulroten der denne kampen at med seier ville vi faktisk kunne klatre på tabellen, med tre poeng hadde vi passert både Gresvik og Rakkestad 2.

Første omgang:

De første fem minuttene av kampen ser det ut til at naturgresset i Navestad er smørt inn med sirup, alt går fryktelig trått både ball og begge lags spillere. Det ble også tidlig klart at dette ble en fotballkrig fremfor en fotballkamp. Skulle vi lykkes i denne kampen måtte vi flytte presset vårt høyere og stresse de til å gjøre feil samt sette stor fart nå det var mulig. Når vi så klarte å gjøre dette så skaper vi mer enn nok sjanser til å faktisk punktere denne matchen tidlig i første omgang.

Etter ca. femten minutter så får vi uttelling etter en kontring tatt ut av læreboken; vi vinner ballen nede på vår høyre side og Mathias Johannessen spiller ballen perfekt igjennom til en Thomas L. Grønlien på løp igjennom. Uselvisk og helt rett spiller spissen ballen til en bedre plassert venstre ving, Eilif Mathias Hagen, som enkelt bredsider inn ledelse 1-0. I det øyeblikket tenkte undertegnede den skumle tanken; "dette kan ikke gå galt".

Kampen fortsetter i samme spor etter dette og vi har fire-fem store sjanser i tillegg til målet på tilsvarende angrep/kontring resten av omgangen. Det vil seg ikke helt i avslutningsfasen og den største sjansen får Thomas Grønlien på nesten åpent mål, dog humper det litt i banen og keeper kommer seg på uforståelig vis ned og redder forsøket.

I en krigekamp som dette ble er det veldig synd for Trym selv og for laget når han får seg en trøkk i hode etter halvtimen spilt som sender han ut av kampen for godt.Trym ble forøvrig transportert hjem etter kampen og rapporteres å være "litt tung i hodet" samt litt øm i kjeven dagen derpå. Vi håper på rask rekonvalens og at han er klar for å bidra allerede fredag mot Varteig.

Mot slutten av omgangen får Navestad kriget inn et mål, da en Navestad-spiller får passere intet mindre enn fem Trø/Bå-spillere og banke ballen inn via tverrligger. 1-1 er et trist faktum etter en omgang der Navestad knakt har skapt noe og vi har hatt våre fire fem store.

Pause: 1-1

Andre omgang:

Denne omgangen er det mer eller mindre ingenting å skrive om annet enn en gradvis dårligere bane, stadig vedvarende krig og fryktelig mange dårlig touch. Kan heller ikke unnlate å nevne at vi møter et lag som den siste omgangen ikke er interessert i noe annet enn at kampen skal blåses av på 1-1. De kommuniserer at de ikke trenger å score etter fem minutter i andre omgang og da blir det vanskelig for oss å drive opp tempo, spesielt da med tanke på at det er litt ujent underlag i tillegg. Vi bør likevel klare å skape noe mer en det vi gjør, men dessverre evner vi ikke roe ned spillet og komme til noen særlig muligheter.

Dermed skjer det lite resten av kampen og det ebber utrolig nok og dessverre ut i 1-1.

Oppsummert må vi erkjenne at vi er blitt godt vandt til kunstgresset vårt og når vi nå spiller på en litt humpete naturgressmatte så sliter vi med å etablere spill. I tillegg fører vi ballen for mye på underlaget og da hopper den avgårde på et eller annet tidspunkt uansett. Det er flere av våre normalt sterke ballspillere som sliter med nettopp dette og underlaget får få NOE av skylden for at vi ikke får satt det som garantert hadde vært spikeren i kista denne dagen. Hadde vi fått 2-0 i løpet av første omgang hadde denne kampen være avgjort. Førstkommende fredag er vi tilbake hjemme på kunstgresset vårt og da skal vi vise frem ferdighetene våre igjen, denne gangen mot Varteig.

Som nevnt etter kampen mot Navestad; vi lover de som tar turen på kamp fredag at vi ikke vil slå oss til ro med verken ett mål eller ett poeng. Nest siste hjemmekamp for sesongen og årets siste fredagskamp på Trøgstad KG - velkommen!

NB: Må igjen rette en takk til de fremmøtte trøgstingene i Navestad, nok en gang er vi i overtall på bortebane - fantastisk!