Tredje serierunde ble spilt mandag kveld på Selbak KG og når man møter andrelag er det alltid vanskelig å vite hva man møter, spesielt med tanke på at det er tidlig i sesongen og verken skader eller karantener har begynt å gjøre seg gjeldene verken på første eller andrelaget til klubbene. Dette er Askim FKs seriestart et godt eksempel på der de har møtt tre andrelag i starten og tapt alle tre. Tross en litt svak hjemmepremiere sist uke og en tynn tropp var troen på nye poeng denne kvelden stor, med rette skulle det vise seg.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Kampen blåses i gang og vi starter med sammen gjengen som vant stort i seriepremieren, dog virker det som samme gjengen spiller med relativt høye skuldre i denne første omgangen og hovedtrener Morten Fladberg river seg tidvis i håret over svake klareringer bak og florerende pasningsfeil fremover i banen. Som godt er gjøres det mye feil fra motstander også og med to upresise lag blir det mye oppstykket spill uten de store sjansene.

Beholdningen i første omgang er kort oppsummert et stangskudd fra Selbak og spenningen i kampen samt målet Peder Wøien scorer etter ca. en halvtime spilt. Høyrekanten er som vanlig villig ute på løpetur og skal slå ett innlegg til Nordli & Co i boksen. Så må vi vel i ærlighetens navn si at "innlegget" sklir av foten og lurer alle. Selbaks keeper inkludert, og sniker seg inn i lengste hjørnet. En omgang som fortjente et uavgjortresultat ender altså med ett måls ledelse til pause.

PAUSE 0-1

- - -

ANDRE OMGANG:

I pausen er fokus på å få sluppet ned skuldrene, spille ball og forsøke å stresse mindre når vi har muligheten. Vi klarer det til en viss grad samtidig som det kan virke til å gå noe utover det kollektive presset all den tid Selbak får litt bedre tid med ball. Forøvrig har Selbak en gigamulighet rett etter pause, men sisteskanse Nesset gjør seg stor og redder mesterlig.

Det har også i pausen (og hundre ganger før) vært snakk om å stresse motstander ved å presse kollektivt når motstander forsøker å spille seg ut i området egen sekstenmeter. Det klarer vi med bravur etter ti minutter av andre omgang, Nordli snapper tilslutt ballen fra keeper og skyter mot tomt mål. Dessverre er farten og retningen litt vanskelig så fra meget spiss vinkel går avslutningen til vår notoriske målscorer i stang ut.

Nordli skal tilslutt får scoringen sin, det etter at vi setter bra fart i en overgang. Gjermund, som forøvrig spiller en meget solid kamp nok engang, setter opp Peder ute på sin høyre kant. Et meget presist innlegg slås inn på bakre stolpe og for en erfaren spiss er det et enkelt hodestøtog vi leder 2-0.

Kampen skal, tross en komfortabel ledelsen, ha mer action i seg og det blir en mer intens stemning på matta siste halvtimen. Flere tette dueller, mer temprament og ikke minst høyst diskutable situasjoner rundt offsideregelen. Mot slutten gjør vi et par bytter, Fredrik kommer inn for Skughei og Marius Skullerud kommer inn for Mirza. Det blir et lite kjør mot vårt mål mot slutten da Selbak pusher for å få en redusering.

De får også betalt; det etterlates store rom til kontring for oss og en gedingen sjanse avblåses for offside i det vi passerer full tid. Istede for Selbak slå tilbake, og med to offsideplasserte mann foran vår keeper godkjennes likevel reduseringen til Selbak. Unødvendig spenning på slutten og med avspark etter målet er det to minutter igjen, avslutningen blir som alle andre kamper med samme forutsetninger - fullstendig kaos. Vi klarer å ri stormen av, klarer det som kommer og dommere blåser av kampen til en deilig og tilslutt fortjent seier.

SLUTT 1-2

- - -

OPPSUMMERT:

Før denne sesongen snakket vi om at kampene i 5. divisjon ville skille seg fra fjoråret med at det ble mange tette og jevne kamper, der det ofte bare skiller ett mål til det laget som løper mest, fighter best og ikke minst klarer å bruke ballen litt fornuftig. Dette fikk vi en forsmak på i KM-finalen mot Greåker i fjor høst og bekreftelsen i går. Og tilfredsheten over å vinne en jevn krigekamp som dette, borte sent en mandag kveld, er stor. Det er mange i gult og blått som kan være fornøyd og legger ned mye jobb på Selbak KG mandag kveld, men skal man trekke frem ett par spesielt viktige elementer må det bli hardheten og duellstyrken til midtstopperne Chris og Marius samt roen til midtbanegutta Mirza og Gjermund.

Vi nyter at borteformen er bra, noterer at vi klarer noe Askim ikke har klart så langt denne sesongen - nemlig å slå ett andrelag og gleder oss til fredag og ny hjemmekamp. Da skal vi heve prestasjonsnivået også hjemme og forsøke oss på tre nye poeng - håper vi ser mange av dere på kamp.

Se tabell her: 5. divisjon Østfold