Slideshow forside

tb varteig[1]

Festfotball:

Storseier for a-laget mot Varteig!

Trø/Bå FK - Varteig IL: 7-0 (2-0): To hjemmekamper på rad og to seiere på rad. Dog var seieren mot Varteig IL, i motsetnings til Mysenkampen forrige uke, en oppvisning i gode kombinasjoner, relasjoner og avslutninger. Vi tar med oss syv nye plussmål, tre poeng og en solid dose selvtillit videre!

| Mer++

Ny mandag, ny hjemmekamp og ny motstander. Denne mandagen var det Varteig IL som kom på besøk og med forrige ukes opplevelse både sportslig og utenomsportslig var alle involverte i og rundt a-laget klare for å bevise at vi kan bedre. Varteig yppet seg litt i starten av begge omganger, men kom til kort mot en tent gjeng i gult og blått. Så godt sto hjemmelaget kampen ut at vi overgikk forrige ukes storseier med ett mål.

Første omgang

Kampen innledes med en noe passiv og nervøs tilstedeværelse fra hjemmelaget, og Varteig utnytter at de er noe sterkere og høyere enn våre beste menn (gutter). Dog får de løpt fra seg ca et kvarters tid uten at det ender i verken store sjanser eller mål for bortelaget. Når klokka passerer femtem minutter så tar vi over banespillet, og laget fremstår med en helt annen sikkerthet enn hva som har vært tilfelle de to første kampene av årets sesong.

Dette fører til at vi skaper en hel del sjanser som kunne gitt scoringer både for Nordli, Skughei, Lars Erik og ikke minst er vi veldig nærme å få utteling i form av et selvmål. Det skal likevel gå hele 40 minutter før vi får hull på byllen, dette skjer etter fin opprulling ute på vår venstre side og innlegget til alltid treffsikre Skughei finner Kristian Nordli som sikkert setter inn 1-0. Kun fire minutter senere er samme duo på plass igjen, mer eller mindre samme oppskrift og 2-0.

De siste par minuttene før pause kunne det blitt både 3- og 4-0, men sjansebonanzaen ender kun i sjanser, ingen flere mål og 2-0 til pause.

Andre omgang

I pausen enes laget om å kjøre på i samme stil, stå matchen ut og ikke bli nonchalante i måten å spille på. Fortsette å flyte ballen hurtig, vri spillet og ikke minst løpe like mye som i første omgang.

De første fem minuttene var det som trengtes for å tømme Varteig for krefter, de styrer, takler og løper mye fra 45 til 50 minutter, deretter er det bare ett lag på banen. På samme måte som i første omgang sitter kombinasjonene, løpene og pasningene. Den offensive gjengen med Peder, Eivind, Mirza, Gjermund, Lars Erik og Kristian ser ut til å kose seg, noe som viser seg i målprotokollene med jevne mellomrom utover omgangen.

Det starter med Lars Erik Ludvigsen som etter 54 minutter setter inn 3-0 enkelt etter assist fra Nordli, før vår keeper Morten Nesset minuttet etter må gjøre en av dagens svært sjeldne redninger. Viktig egenskap å være påskrudd selv om man har en rolig dag på jobben - bra, Morten!

Så var det tid for en målscorer som nå er oppe i to mål så langt i år, nemlig "selvmål". Det så ut som det var Skughei som fikk notert seg for årets første etter 63 minutter, men den rutinerte og svært ærlige kantspilleren innrømmet etter kampen at det var selvmål. Pasningen igjennom kommer fra Peder Wøien og stillingen er 4-0.

Ti minutter senere, etter ca 75 spilte minutter, er det igjen duket for kombinasjonen Skughei/Nordli, det er samme oppskrift som i første og Skugheis perfekte innlegg settes kontrollert i nota til 5-0.

Mot slutten kollapser Varteigs mannskap noe og det kunne blitt mer enn hva det endte med, men i det 87. og 88. minutt så pynter hhv. Alex Slaatsveen og Peder Wøien på resultatet, og fastsetter sluttresultatet til 7-0. Et solid resultat, men som i mye større grad kan tilegnes godt spill fra hjemmelaget enn hva som var tilfelle sist mandag.

- - -

Neste kamp er årets andre bortekamp og motstander er avdelingens eneste tredjelag; Drøbak/Frogn 3 står på motsatt banehalvdel.  Alt i alt en meget godt gjennomført kamp, et stort steg i riktig retning spillemessig fra forrige uke og selvtilliten vi tar med oss videre håper vi å utnytte inn i de neste matchene.