Det var på alle måter en perfekt dag for fotball når man rigget til a-kamp andre påskedag i strålende solskinn midt på dagen en dag mange har fri. Og det beste med dagens kamp var trolig publikumsoppmøte, heldigvis og dessverre. Heldigvis fordi det er mange som bryr seg om fotballen og a-laget i bygda og dessverre fordi man gjerne skulle sett at laget selv toppet publikumsoppmøte med strålende spill og seier.

Det ble dessverre ikke helt sånn og kampen viser på mange måter at man må være på plass fra start og i alle dueller dersom man skal få med seg noe i kampene mot lagene i 5. divisjon. En lærepenge og pekepinn på hvor vi må for å være med i kampene fremover dersom vi ønsker å få med oss poeng.

- - -

Kampen ble som nevnt tidligere spilt i strålende solskinn foran mye folk på Trøgstad kunstgress og alt lå til rette for en god fotballkamp. Dog fikk det fort konsekvenser at vi var nochalante i duellspillet vårt. TTIF har en corner etter drøyt fem minutter som vi avklarer ut tilbake på siden corneren ble tatt fra, underveis i denne ballforflyttningen forsvinner strukturen i vår defensive markering. Når innlegg to kommer er det en TTIF-spiller som upresset får sette inn 1-0 med pannebrasken.

Tjue minutter senere kommer TTIF i stor fart sentralt i banen, igjen med manglende press og sikringsspill fra hjemmelaget, og skudd blir avfyrt fra rundt 14 meter. Dette får keeper Nesset fingerene på, dog blir returen slått ut i ett rom en jaktene TTIF-spiller enkelt kan nikke inn 2-0.

Tredje og siste målet i første omgang kommer etter ny dødball, denne gangen et frispark, en Trø/Bå-spiller i mur får panna på ett dårlig slått frispark. Dette treffet er det som korrigerer frisparket fra dårlig til godkjent og ballen lander på bakre stolpe. Der bruker TTIF-spilleren et touch til å legge ballen til rette mens han snur seg rundt og fyrer av et meget velplassert skudd i vår keepers lengste hjørne. En god prestasjon fra målscoreren som fastsetter pauseresultatet etter en drøy halvtime spilt.

Mye folk andre påskedag

Mye folk på kamp 2. påskedag, det holdt dessverre ikke til poeng. - Foto: Geir Paulshus.

I pausen blir det selvsagt pratet om hva som har vært feil i første omgang og det er relativt åpenbart at man blant annet var for tamme i duellspillet. Man ser i starten av andre omgang at hjemmelaget er innstilt på å rette opp inntrykket fra de første 45 og med snaue timen spilt får vi en gylden mulighet fra straffemerket da Nordli blir felt på vei igjennom. Lars Erik tar straffen og setter den kontrollert til venstre for keeper som selv går til høyre.

Etter dette har vi flere store sjanser til å komme ytterligere inn i kampen om poeng, men det ender dessverre uten tellende resultat og der vi ikke klarer å sette våre sjanser så setter TTIF sin sjanse ett kvarter før slutt. Corner til bortelaget, Nesset kommer ut og bokser ballen i panna til en TTIF-spiller som uten å helt vite hva han gjør scorer 1-4 målet.

Dette er også kampens sluttresultat og vi får en realitysjekk etter serieåpningen som ga oss i overkant mye. Det er mye igjen av sesongen og vi har så langt 3 poeng i snitt per kamp - fortsetter vi det snittet blir det bra tilslutt.

- - -

OPPSUMMERT:

Vi møter et lag vi fint kan matche om vi er på i samtlige nitti minutter. Klarer vi det samt har marginer med oss i avgjørende øyeblikk så kan vi ta de fleste også i 5. divisjon - men det er i år som i fjor; vi kan også tape for absolutt alle. Her gjelder det å være på plass når fløytesignalet går og jobbe knallhardt. Ny kamp neste mandag, da borte mot Selbak 2. Vi satser på en god treningsuke og at gutta kan fortsette borteformen fra seriestarten.