Slideshow forside

Årets lagbilde oppstilt 180417

Ny smell:

Tune ble mange hakk for sterke!

Tune IL - Trø/Bå FK 6-0 (3-0): Ny smell på bortebane ett faktum, denne gangen med seks baller i nettet bak Jesper. I motsetning til hjemmekampen mot Rakkestad 2 forrige uke så var vi i denne kampen aldri i nærheten av noe, til det var Tune-troppen oss overlegne i stort sett alle spillets faser.

| Mer++

Tune IL har startet sesongen bra og kun tapt en kamp, det mot rekruttlaget til hardtsatsende Råde IL, og vi visste at vi ville få en tøff oppgave i Tune. Tøft ble det og kanskje enda litt tøffere enn forventet, men det er på ingen måte grunnen til at dette kampreferatet blir litt kort. Grunnen til det er helt enkelt at kampen er mer eller mindre helt lik gjennom samtlige 90 minutter.

Årets tropp har stadig tålt noen smeller i form av at spillere som enten har måttet gi seg, skader eller andre grunner og med Eivind som ny på skadelisten etter RIF2-matchen forrige uke gikk ikke snittalderen spesielt mye opp all den tid Emil Enger Kreppen var mannen (gutten) som erstattet Eivind og som i går fikk sin a-lagsdebut i går kveld.

- - -

Kampens første fem minutter gir et veldig godt inntrykk av hvordan kvelden blir. Tune IL har et lag med en del spillere som er svært gode med ball, ekstremt fintesterke og robuste fysisk. Dette blir en håndfull for de unge gutta våre og kvelden må i beste fall kalles for god lærling.

Kampbildet er, som nevnt lengre opp, mer eller mindre identisk igjennom hele kampen. Tune har ball, vil løper i mellom og de skaper det som finnes av sjanser. En del av gutta trøkker bra til og vi står unna en god stund, men etter 19 minutter sitter den første for Tune. Dødball og 1-0.

Syv minutter senere er Raymond Kvisvik igjen frempå med sin gode dødballfot og vi blir for små, veike og passive i eget felt (mot høyreiste og robuste Tune-spillere) og det står 2-0. Helt på tampen av omgangen presser de inn 3-0 etter at de kommer igjennom alene med Jesper.

Det gjøres to bytter før andre omgang; Thomas Grønlien og Peder Wøien bytter med hhv. Emil Enger Kreppen og Sebastian Eidsaune.

Rett ut av startblokkene så får nevnte Kvisvik curle en perfekt langball bak vårt forsvar og Tunes spiss lobber elegant inn 4-0 før det er spilt tre minutter av andre omgang. Det gir selvsagt det lille håpet om å kjempe seg inn i kampen, men gutta fortsetter å løpe, kjempe og krige i håp om å få inn en redusering. Det blir med forsøkene og Tune får etter hhv. 64 og 78 minutter pyntet ytterligere på resultatet, og fastsetter med det sluttresultatet til stygge 6-0 hjemmeseier.

- - -

Oppsummert må vi i denne kampen erkjenne at vi aldri var i nærheten av å tukte et (divisjonen tatt i betraktning) velspillende og robust Tune-lag. Det har vært mange og kommer til å bli flere lag som må legge igjen alle poengene hos Kvisvik & Co denne sesongen.

Det mest positive for oss nok engang er at de som virkelig står frem er de yngste gutta; med Henrik Hoel Hervig (14 år), Birk Mathias Krogstad (16), Marius Moberg (16) og ikke minst gårsdagens debutant Emil Enger Kreppen (15) i spissen. De legger alle ned en god jobb i form av moral, ork og vilje - noe som er særdeles godt å se. Nå må vi få løftet trykket på de eldre gutta og samspilt gjengen bedre så blir dette bra på sikt, det er vi helt sikre på!!

- - -

Avslutningsvis putter vi denne matchen i historieboka asap og ser heller frem mot førstkommende fredag og hjemmemøte mot Greåker, en kamp som starter 19:30 på Trøgstad KG.