Norsk fotballs festaften har nå blitt gjennomført i mange år uten at a-laget til Trø/Bå har vært involvert, noe som har ført til noen muligens har droppet hele festen og andre har måttet klare seg med kamper som "Mysen - Askim", "Mysen - Rakkestad" eller "Askim - Rakkestad". Men nå endelig, etter fem år uten, har vi i samarbeid med Askim FK og Sparta 2 fått til ett par endringer i terminlisten som gjør at vi får til en 16. mai-kamp borte mot Askim. Vi skulle selvsagt ønsket oss hjemmekamp, men vi får ta det som en utfordring å gjøre Askim gult og blått dagen før de og resten av landet blir røde, hvite og blå. 

 

Ikke siden 2011 har a-laget til Trø/Bå spilt kamp denne dagen, da hjemmme mot Rakkestad, og den matchen endte tilslutt med poengdeling og 2-2 på resultattavlen. En kamp som forøvrig skulle vise seg å inneholde det meste:

 

  • En helt strøken gressmatte på Trøgstad Stadion. (Kilde: RIF kampref.)
  • Motstander som på kamptidspunkt ledet serien. 
  • Scoring av eks Trø/Bå-spiller og nåværende RIF-trener (og spiller?) Fredrik Nøkleby. 
  • Perfekt dramaturgi med 0-1, 1-1, 1-2 og tilslutt 2-2 i siste minutt. 
  • En stygg kneskade på Trø/Bås solide stopper Stian Martinsen. 
  • To gule = rødt kort til Anders Sætra. 
  • Scoring i siste minutt av stopper og målvaksinerte Truls Krogh. 

 

TrøBå - RIF fra 16. mai 2011.jpg

FOTO (Smaalenene): Trø/Bå har redusert i det 90. minutt mot RIF 16. mai 2011. Fra venstre: Espen Wiig, Torkil Karlsrud, Stian Filtvedt, Truls Krogh, Austris Ungurs, Antonio Suton (bak Ungurs) og Per Richard Sandvik. 

 

Dersom matchen mot Askim til våren blir noe i nærheten av forrige 16. mai oppgjør a-laget spilte har alle som tar turen på kamp noe å glede seg til. Vi håper (og tror) at alle fotballinteresserte trøgstinger tar turen til Askim denne kvelden og lager fest sammen med a-laget som en forberedelse til en fin 17. mai - laget skal gjøre alt de kan for å slå de på banen, så er det opp til dere som leser dette å sette de blå/hvite på plass på tribunen. 

 

Vil også rette en liten oppfordring til gjengen på bildet under; nemlig Trø/Bås ubestridte, men også dypt savnede fanklubb Spurvereiret. Dere vil neppe finne en bedre anledning til å gjøre comeback enn i en bortekamp 16. mai mot Askim FK! 

 

Reiret.jpg