Det er eksamens- og russetid, noe vi fikk merke både på og utenfor banen. Fravær i forsvarsrekka grunnet avsluttende eksamner åpnet for et overraskende comeback for en noe utrent Anders Krokeide mens russen satt på tribunen og lagde liv og røre slik russen skal. Røre kan vi hvertfall understreke at det var i vårt lag før pause da gjestene gikk ut med gode langpasninger med dertilhørende aggressive spisser og vinger. Som mot DFI3 forrige uke taklet vi det svært dårlig og kom ikke opp i duellene verken foran eller bak i banen. Allerede etter tre minutter utnytter studentlaget usikkerhet i vår forsvarsfirer og lirker inn 0-1.

Vi kastet oss med i denne "deng og løp" fotballen vi også og kledde det svært dårlig. Riktignok får vi straffe etter en handsepisode bare to minutter etter at NMBUI tok ledelsen og Lars Erik setter kula i mål til 1-1, men omgangen for resten må bare glemmes. Kun Eivind vant en og annen duell, vi fikk ikke tak i en eneste andreball og bakerst sto Jesper som en levende vegg: bortelaget hadde gode skyttere, var gode på dødballer og hadde fysikk nok til å ta oss skikkelig. Heldigvis klarer de bare å lure vår sisteskanse en eneste gang til og vi tasser i garderoben med 1-2 i sekken, vel vitende om at det måtte brettes opp noen ermer etter pause.

Lars-Erik setter inn 1-1

Det kriges langt bedre fra starten av den andre omgangen. I tillegg agerer våre bakre rekker langt sikrere, faller av i tide og gjør arbeidsvilkårene for gjestenes angrepsspillere mye dårligere enn de var før pause. Sakte men sikker kjemper vi oss inn i kampen og får satt opp våre raske gutter fremme i banen. 60 minutter er spilt når Lars Erik stormer frem, blir felt og får straffe nummer to for dagen. Nok en gang scorer kapteinen fra krittmerket. 2-2, stigende overtak i matchen og kjempestemning på tribunen!

Peder blir nestemann på scoringslista etter at han blir spilt frem i samme rom som der Lars Erik stormet frem 5 minutter tidligere. Han trengte to forsøk riktignok men får nok en gang betalt for sin enorme innsats - 3-2 alene med keeper. Og med ledelsen kom selvtilliten. Plutselig er det gule og blå spillere som vinner alle dueller og stormer mot motstanderens mål, og ved 4-2 står gutta nærmest i kø for å styre inn Eivinds gode innlegg. Mathias er den som får ballen på bakerste stolpe og helt upresset kan score, men innbytter Sebastian skal også ha kreditt for måten han binder opp en motstander på bakerste stolpe og holder han unna ballen slik at Mathias blir helt fri.

Sebastian har trena mye i vinter men ikke klart å spille seg inn i startelleveren og det har kun blitt med innhopp i alle tre kamper. Fem minutter før slutt legger han inn nok en god søknad til å komme inn i laget når han møter et lavt innlegg på første stolpe og klemmer den i nærmeste hjørne fra rundt 5 meter. Det var et flott angrep med en fin avslutning og kronet på en måte snuoperasjoen vår i andre omgang.

5-2 slutt, årets andre seier, 12-4 i målforskjell på tre kamper og tendenser til både god flyt og evne til å kjempe seg tilbake i kamper. Om en uke går turen til Jeløya for å møte Sprint3. Et lag vi var sjanseløse mot i to kamper for to sesonger siden, men som åpnet årets sesong med to braktap. De vant sin tredje kamp hele 9-2 og med vår bortestatistikk de siste sesongene kan alt skje på Refsnesbanen KG tirsdag 9.mai klokken 20:15.