Etter en tung oppkjøring med mye snø og vanskelig forhold var endelig Trøgstad KG rigget for gode spilleforhold og med ett lokaloppgjør mot Mysen IF/HIL som motstander lå alt til rette for en fantastisk morsom start på hjemmesesongen. Kampen ble på mange måter som forventet, en tett og jevn batalje mellom to naborivaler.  

 

Første omgang

Kampen starter med ett hjemmelag som hadde skuldrene langt over øra og Mysen IF/HIL (heretter kalt bortelag) styrte kampen i alle spillets faser. De løp mer, taklet mer og hadde generellt bedre ferdigheter enn hva våre gutter hadde. Våre gutter gjort mange feil i både press, mottak, pasninger og alt annet som må være på plass for at man skal kunne god spille fotball. 

 

En kombinasjon av få treningskamper, manglenede treningsgrunnlag og veldig høye skuldre må ta noe av skylden for dette. Dog må vi forvente at gutta legger ned mer jobb når det blåses i fløyta på hjemmebane og kamp generelt. Her har vi mye å jobbe med i tiden som kommer. Til tross for eden dårlige starten tar vi noe ufortjent ledelsen etter ca. 17. minutter etter fin assist fra dagens BB og evigunge, Eivind Skughei, som spiller igjennom vår nye spiss Kristian Nordli. 

 

En god følelse er det uansett å ta ledelsen etter den tunge starten, men det hjelper dessverre ikke nevneverdig. Gjengen i gult og blått havner for ofte på halvdistanse og bortelaget har taket på spillet. 

 

Litt senere i omgangen og ut av ingenting så skjer det noe i bortelagets sekstenmeter som fører til at bortelaget reduseres til 10 mann. Når kampen så kommer igang igjen så fortsetter bortelaget å inneha kontroll på banespillet og vår keeper Morten Nesset må hente frem et par meget kvalifiserte redninger. Målscorer Nordli har forøvrig også en sjans til å øke ledelsen mot slutten av omgangen, men den avslutningen sniker seg på utsiden av stolpen. 

 

Omgangen ebber ut og lagene går til pause på 1-0. 

 

Andre omgang

 

I pausen blir våre gutter enige om å skru til skuren ett hakk og går ut med tro på å styre kampen hvor det nå er 11 mot 10, men det skjer bare delvis. Bortelaget er fortsatt noen hakk mer aggeresive enn hva vi er og styrer mye av det som skjer på banen. 

 

Det er videre i omgangen flere situasjoner midtveis som fører til at kampen mot slutten dessverre blir mer en parodi av en fotballkamp. Bortelaget pådrar seg ytterligere tre røde kort og kampen avsluttes med 7 mot 11. 

 

Med dette utfallet ender med at våre gutter kjører kampen ut og det går som det må gå. Rommene blir store og målene renner inn ved henholdvis Peder x 2, Nordli, Emil Kreppen og ett selvmål. 

Det er veldig tilfredstillende å holde nullen, score seks mål og ta årets tre første poeng, til tross for at premissene ble endret stort utover i andre omgang. Bortelaget ga oss meget solid motstand både med en og to i undertall, hvilket viser at vi har mye å jobbe med på treningsfeltet fremover. 

 

- - -

 

Førstkommende mandag er det ny hjemmekamp og alle vi som er involvert rundt a-laget erkjenner at vi har mye å jobbe med og at dagens prestasjon ikke var av de store. Dog har vi god tro på at vi skal få spillet til å flyte bedre fremover og vi får denne kvelden ta med oss at vi hever oss i andre omgang, holder nullen, beholder roen og tar tre poeng. 

 

Neste kamp: Trø/Bå FK - Varteig, mandag 30. april kl. 20:15

 

NB1: Lokalavisen Smaalenene har også dekket denne kampen med flere artikler, les mer her: https://www.smaalenene.no/lokal-sport/

 

NB2: Kampreferat fra seriepremieren mot NMBUI mangler dessverre, men kampfakta (startoppstilling, innbytter og kort) kan sees her: http://www.tb-fotball.no/seriestart.6111813-186135.html