Sitat kaptein Lars Ludvigsen etter kampen: "Askim, can we play you every week" - og i 2019 har Askim vært en god motstander for oss. De fleste av oss som følger Trø/Bå husker vel 16. mai og hvordan den matchen på dramatisk vis ble avgjort av nettopp Ludvigsen på overtid. 

 

Resultatet denne gangen skulle bli det samme, dog med noen endret dramaturgi og andre personer involvert i scoringene. Når det er sagt så det lenge mørkt ut for våre gutter og for å starte på starten, den første omgangen var svak. Ikke bare fra Trø/Bå, men fra begge lag. Det var ett særdeles labert tempo og de to pensjonistene (les: Kroken og Filten) på Trø/Bås benk kunne spilt uten å ha sett spesielt trege ut. De 45 minuttene er det vel legitimt å beklage til folk som hadde tatt turen ut i regnværet på en fredag kveld og ikke nok med at tempo var begredelig, Askim tok jaggu ledelsen også i det 44 spilleminutt. Ringstad Nilsen får klemma til kula fra rundt 20 meter og setter den utagbart i keeper Engebretsens lengste hjørne. Ett lyspunkt er verdt å ta med fra denne omgangen; G16-spiller Simen B. Paulshus. Han viser at han har teknikk, fart og vilje til å gjøre en forskjell og etter pause gjør det seg tellende. 

 

Blytung inngang til pausen og i garderoben var det alt annet enn god stemning, men etter at flere fikk blåst ut litt så var gutta klare for andre omgang og med tanke på hvor dårlige begge lag hadde vært forsto man at dette fortsatt var fullt mulig. 

 

Andre omgang starter og det er noe frisktere tempo, legger dog trykk på noe, all den tid det fortsatt er mulig for en aldrende spiller å henge med. Etter snaue timen spilt gjør vi ett nytte og en av dagens to G16-bidrag kommer inn i det Mathias Fladberg kommer inn for en hanglende Gjermund (vært syk en liten uke). Når det så er ett drøyt kvarter igjen av matchen får vi satt litt press på hjemmelaget med to cornere etterhverandre. Den første setter nesten Basic i nota, men det er på den andre vi får uttellingen. Simen Paulshus løper seg smart fri på bakre stolpe etter ett flott innlegg fra Skughei. Utlikning er ett faktum og spenningen tiltar inn i siste del av matchen etter den flotte scoringen til Paulshus som spilte sin tredje a-kamp for sesongen og i karrieren. 

 

Når det så dro seg mot slutten av matchen så ble det tidvis kaotisk og det virket som ingen av lagene helt visste om de skulle gå for seieren eller være fornøyd med ett poeng. 

 

Så blir det altså oss som tar med oss alt også denne gangen. Ludvigsen mottar ballen på midtbanen og setter opp vår offensive venstreback Seb, han setter på turboen som han pleier og drar mot kortlinja. Han legger så inn 45 grader til Peder Wøien som på ekstremt elegant og effektivt vis setter kula i en vakker lobb over keeper på ett touch. 

 

1-2, BOOM! 

 

Resten av matchen blir selvsagt ett kjør fra Askim som nå MÅ ha mål for å få med seg noe. Svaret på det presset har ett navn folk vel har hørt før; ANDERS KROKEIDE kommer inn med den enkle arbeidsoppgaven "hold ballen borte fra vårt mål" og i sin 200 a-kamp for Trø/Bå lykkes han med det. Askim får ikke til noe de siste minuttene og vi innkasserer sesongens andre seier mot lillebror fra Askim. 

 

Det er på sin plass med en gratulasjon til Anders for presasjonen det er å klemme inn sin tohundrede kamp året etter han la opp - GRATTIS!

 

En deilig seier som setter oss i en spennende posisjon på tabellene før siste del av sesongen. Vi kan nå se oppover etter to seiere på rappen og om en uke har vi igjen to kamper. Begge hjemme hvor fredagen kuliminerer med årets siste lokaloppgjør, nemlig hjemmekamp mot Spydeberg. Før den tid er det Sprint 2 på mandag. 

 

Vi håper vi ser dere alle også til uka - og takk for oppmøte i Askim; heldigvis ble det verdt det til slutt!