Slideshow forside

Picasa

Fortsatt i skammekroken:

A-laget raknet i 2. omgang mot "RIF2"

Trø/Bå FK - Rakkestad2 4-6 (3-1): Fire mål på hjemmebane bør holde til seier, det samme bør 3-1 ledelse til pausen. I går kveld holdt hverken eller, dessverre, der fem baklengs forsvant inn bak en stort sett sjanseløs hjemmekeeper i løpet av de siste 45.

| Mer++

Rakkestad 2 var i går kveld motstander og med en tropp bestående av fire som startet sist a-kamp lå alt til rette for en morsom og spennende fotballkamp mellom to lag med sprikende formkurve. Rakkestad kom fra årets første seier forrige runde, samme runde som vi fikk bank i Rygge med fem i sekken.

Første omgang

Kampen starter litt dødt, med lite presisjon fra begge lag og mest dueller rundt på banen, og vårt lag var ikke helt med i disse duellene. Derfor, uten at det ble de store farlighetene,var det Rakkestad som kom best i gang. Etter ti minutter snur dette etter ett hurtig tatt innkast av venstre back Thomas Håkelia som stusses videre av Thomas L. Grønlien i bakrom til Mathias Johannssen. Han fosser nedover linja, legger hardt inn langs bakken og treffer Peder Wøien som banker inn 1-0.

Etter scoringen fortsetter kampen i samme spor, dog med et litt mer tent hjemmelag, men fortsatt med Rakkestad-dominans. Etter ca. 30 minutter så fyrer en Rakkestad-spiller av et skudd som treffer Eivind Skughei i armen på ca. en halv meters avstand, lite å gjøre med det når mannen i sort mener det er straffbar hands. Om Eivind faktisk er innenfor sekstenmeteren er også et spørsmål som dommer mener å ha det korrekte svaret på og straffe til bortelaget er et faktum. Den settes kontrollert i nota, 1-1.

Så skjer det noe med hjemmelaget; de neste femten minuttene er kampens beste for de gule. Det virker som om straffen vekker en liten jævel i de fleste og nå smeller det mer, man vinner flere dueller og fremstår som robuste og tøffe fotballspillere. Det betyr at vi får flyttet oss høyere i banen og målsjansene og målene kommer, først ved ett kremmerhus av kaptein Lars Erik Ludvigsen. En merkelig situasjon der vi skulle hatt frispark i situasjonen før skuddet, men dommer blåser tilslutt altså mål på kula Ludde curler i keepers lengste hjørne. 2-1. Minuttet senere er Lars Erik på pletten igjen, ikke like spektakulært denne gangen da han bredsider den inn på bakre stolpe, men likefullt scoring og 3-1 og pause.

Andre omgang:

Det siste som skjedde rett før pause var en skade på Eivind Skughei og det første som skjedde rett etter pause var en skade på Thomas L. Grønlien. Det fører til to tidlige bytter og dette kan se ut til å ødelegge rytmen litt. Vi får riktignok en kjempesjanse der Mathias brenner til på bakre stolpe og utenfor, men Rakkstad er tilbake der de var i starten av første omgang og var nå det dominerende laget. 3-2 reduseringen til Rakkestad kommer etter en corner, dødballene til de blå var bra, og med en overbefolket sekstenmeter der vi tapte duellene måtte det tilslutt ende med scoring. Etter en times spill var lagene like langt etter at en RIF-spiller får gå upresset inn på tjue meter og blåser inn skuddet utagbart for Jesper Ødeby til 3-3.

Når vi går inn i siste del av matchen klarer vi løfte oss litt igjen. Vi får frispark i farlig posisjon, dette curles inn i feltet og havner tilslutt hos Marius Skullerud som scorer iskaldt til 4-3. Og her var det dessverre slutt for vår del, etter dette er vi helt fraværende i duellspillet og da spesielt på innsiden av egen sekstenmeter. Før det kollapser får Jesper seg en trykk i hodet, må stripses og plastres sammen før vi kan spille videre.

4-4, dødball og ellers helt likt 3-2 scoringen.

4-5, dødball og ellers helt likt 3-2 scoringen.

4-6, dødball og ellers helt likt 3-2 scoringen.

SLUTT!

Oppsummert viser denne kampen at vi har mye å gå på når det gjelder duellstyrke, kynisme og at vi blir litt for lette når det virkelig smeller. Dette er noe hver enkelt kan forbedre på ved å trene på seg muskler og laget kan forbedre med å gjenskape disse situsjonene på trening, og begge deler bør inntreffe umiddelbart. Dette er type motstand vi kommer til å møte hele sesongen, så det er bare å bli vandt til og ikke minst takle på en bedre måte enn i dag. Vi ser fremover mot det som blir to tøffe kamper nå mot de to beste i avdelingen så langt.