Slideshow forside

Picasa

Skuffende tap:

A-laget tapte knepent mot Gresvik IF!

Gresvik IF - Trø/Bå FK 3-2 (2-0): Etter målfest hjemme mot Varteig ble bortemøte med Gresvik IF et eneste stort antiklimaks, dessverre!

| Mer++

Bortemøte med det laget som lå under oss på tabellene skulle være en av to kamper på slutten av sesongen som skulle bringe oss oppover på tabellen. Etter åtte scoringer siste og en god høst generelt sett var troen tilstede om at vi skulle kunne utfordre Gresvik denne kvelden og hadde uttellingen vært som mot Varteig så hadde tre poeng blitt med hjem.

Nå ble en liten porsjon uflaks, en litt større porsjon udyktighet og en stor porsjon Gresvik-keeper vår bane denne kvelden.

Første omgang:

Kampen starter relativt jevnt, men det er en tendens til at de vil litt mer, vinner flere dueller og er nærmere ballen når den detter ned. Alikevel skapes det 3-4 store sjanser i løpet av den første halvtimen som minst en burde vært omsatt i mål. Både Mathias, Lars Erik og Michael har sine muligheter til å putte, men det vil seg ikke og det står stadig 0-0. Så etter ca. 35 minutter spilt så blir vi sløve i presset og Gresvik får avlevert en avslutning som ikke er altfor velplassert, men på en eller annen måte spretter den inn over vår keeper Jesper og 1-0 til hjemmelaget er et faktum.

Ikke mange minuttene etter er Gresvik på ny i vår sekstenmeter og denne gangen blir det, etter noen sekunders vurdering av kveldes fløyteblåser, idømt straffe til Gresvik for hands på vår midtstopper Alexander. Uansett om det var rett eller ikke så blir straffen omsatt i mål og fastsetter dermed pauseresultatet til 2-0.

Andre omgang:

I pausen er alle enige om følgende to ting;

1. Det må jobbes og kriges mer, vi får ingenting gratis.

2. Dette er fullt mulig å hente inn og vinne kampen.

Det starter bra med et overtak til gutta i gult og det skapes et par sjanser helt i starten uten at det gir tellende resultat. Gresvik har også sine sjanser og etter rundt et kvarter spilt så smeller det i tverliggeren over Jesper, der er vi heldige at det ikke blir 3-0.

Etter ti minutter av andre omgang kommer vi oss opp langs høyrekanten og nest sist på ballen er Torkil som sentrer inn til Eivind i midten. Han mottar ballen på rundt 25 meter, bestemmer seg for å ta saken i egne hender og klinker til fra distanse. Skuddet finner nettmaskene og bortelaget er igjen i med i matchen for alvor.

I jakten på reduseringen endrer vi litt formasjon og blir litt for offensive i forhold til å takle skumle balltap, det skjer midt i omgangen og Gresvik kjører en overgang perfekt som ender med scoring og 3-1.

Med denne scoringen faller troen litt med engang, men så jobber vi oss inn igjen og det betaler seg med en redusering med ca. et kvarter igjen på klokka. Thomas Grønlien som har kommet inn legger inn og treffer Lars Erik som avslutter på keeper. Dog er Mathias våken på returen og dermed står det 2-3 til Gresvik. Dette sørger for noen spennende sluttminutter og med tre fire store muligheter de siste ti minuttene er det fortsatt uforståelig at vi ikke klarte å få med oss noe fra kampen. Dog er fotballen slik at noen ganger sitter åtte scoringer og andre ganger så går det ikke.

Oppsummert ender dette med et skuffende tap som burde vært unngått. Vi setter oss i en vanskelig situasjon i første omgang med 0-2, der vi med "Varteig-utteling" ville ledet 3-0 før de i det hele tatt fant mål. Det vil faktisk si at på ti bortekamper i 2016 har vi klart å kapre ett enkelt poeng av tretti mulig, og for 2017 så bør hvordan lykkes borte være ett av fokusene.

Nå gjelder det å rette fokus mot årets siste match som er mot rekruttene til Rakkestad og går resultatene i andre kamper denne runden som vi håper kan vi fortsatt klatre litt på tabellen i siste runde.