Tiden går fort og det allerede flere uker siden siste touch på ballen i en tellende a-kamp ble gjort. A-laget trener for tiden to ganger i uken for å holde formen vedlike til turneringen inne i Askimhallen 1. desember og håper også der å kunne gjøre en god figur mot de andre lagene i Indre. 

 

Siden Greåker-matchen som var sesongens siste har vi også rukket å oppsummere sesongen samt feire oss selv litt - her får du en liten recap av både sesongen kort oppsummert samt en oversikt over priser i årets utgave av a-laget. 

 

Oppsummering 2018, Trø/Bå a-lag: 

 

Sesongoppkjøringen startet for fullt i januar som vanlig, dog «for fullt» var med visse modifikasjoner all den tid vi fikk en vinter vi ikke har sett på mange mange år. En fantastisk vinter betyr dessverre en noe utfordrende banesituasjon og det til tross for at mange jobbet mye for at det skulle være så bra som mulig. Dette gjorde også at det ble noen avlyste treningskamper da det ikke var forsvarlig å gjennomføre.

I år som tidligere ble også denne oppkjøringen avsluttet med en treningsleir, denne gangen valgte vi å unngå danskebåten, og valget falt på Stenungsund en liten halvtime nord for Gøteborg. Dette er et sted vi er kjent med fra før og plassen levert igjen på alle områder.

 

Serien ble sparket i gang 16. april borte mot studentlaget NMBUI og vi fikk en tøff start mot laget som tilslutt skulle plassere seg som nummer to på tabellen. Som de to foregående årene og for så vidt litt som Trøgstad/Båstad pleier ender vi med en varierende vårsesong. Det er stort sett strålende hjemme, men vi går på noen stygge smeller borte. Faktisk kommer det eneste hjemmetapet i seriespillet på fotballens festdag – en morsom kamp mot Ørje ender i knepent tap 1-2. Dog var stemningen og publikumsoppmøte fra begge lag veldig bra.

 

Publikum.jpg

 

Det ender altså med en helt middels vårsesong da vi legger igjen poeng både borte mot Ekholt, Ås2 og Rolvsøy – alle kamper vi burde ha vunnet på en normal dag.

 

Til ferien ligger vi akkurat utenfor skuddsonen til å kjempe i toppen….tror vi…dette fordi lagene foran oss har knapt avgitt poeng og vi har gitt bort femten av de.

Det blir likevel mer spennende enn man kunne sett for seg utover høsten og det er det flere grunner til. Lagene over oss er ujevne, Ørje som ledet soleklart kapitulerer og vi klarer ikke slutte å vinne kamper. Treningene i sommer er tradisjon tro bra da det er med flere «gamle» trøgstinger hjemme på ferie og antallet på trening øker betraktelig. Dette er altså et slag bevis på at trening lønner seg.

 

Høstsesongen taper vi ikke ETT eneste poeng i seriespillet, vi vinner altså samtlige elleve høstkamper og kampen mot Ørje som den eneste vi kun vant med ett mål. Resten er komfortable seiere og høsten blir med det en eviglang fest resultatmessig – også vet alle som har sett kampene at det finnes mer å gå på rent prestasjonsmessig.

 

tb[1].jpg

 

Med seier i siste serierunde borte mot Skjeberg er seriemesterskapet sikret og det med ett busslass fra Trøgstad på plass. En sen tirsdagskveld i Skjeberg har klubben satt inn buss og bussen ble fylt til randen; det ble en festaften for alle involverte. Opprykket til 5. divisjon var sikret.

 

Siste kampen for året ble spilt på hjemmebane mot Greåker; KM-finale mellom de to avdelingsvinnerene skulle kåre Østfolds beste 6. divisjonslag og vi tapte dessverre knepet 2-3 i en jevnspilt kamp. En bra test for oss og en pekepinn på noe av det nivået vi vil møte hver uke neste år.

 

Oppsummert er det prestert en tung oppkjøring, en medium vårsesong og en ubeskrivelig bra høstsesong. Dette førte til at vi vant serien og rykket opp – fortsatt er det lokal forankring i troppen. Likevel må vi si at de få nye som kom inn har gitt oss noe vi ikke hadde både i form av bredde og dybde i troppen og vi har hele seks som debuterer for vårt a-lag denne sesongen. 27 spillerer var i aksjon for vårt a-lag i løpet av sesongen og i år som i fjor spilte 16 av disse 10 eller flere kamper. De som spilte mest var debutantene Morten Nesset og Mirza Basic med hhv. 23 og 22 samt fjorårets spiller Moberg også han med 22 kamper i beltet.

 

Årets priser, Trø/Bå a-lag 2018: 

 

Theo[1].png

 

Gjermund[1].png

 

Nordli

 

Mirza[1].png

 

Ludde[1].png

 

 

 

Annen info: 

 

Hovedtrener: Morten Fladberg 

Assistenttrener: Stian Filtvedt 

Hjelpetrener: Halvor Wøien

Keepertrener: Anders Kreppen 

Oppmann: Arne Hervig

Kaptein: Lars Erik Ludvigsen

Visekaptein: Eirik Barlund

Tabellplassering: 1. plass i 6. divisjon avd.1

2. plass i KM etter finaletap for Greåker.

OBOS-cup: Tapte 0-3 på WO for Sprint/Jeløy grunnet kampoppsett som kolliderte med seriespill. 

 

Poeng: 51 - Mål for: 100 - Mål i mot: 30