Som så mange ganger før startet vi noget umotiverte. Det mangla en masse initiativ de første ti minuttene, og like før klokka viste 10 minutter tok vi oss en kollektiv powernap. Det endte med en usedvanlig enkel scoring for våre gjester og en grusom start var et faktum. Selv etter scoringen brukte vi noen minutter på å summe oss, men da halvtimen nærmet seg begynte Antonio å spille ball på midten samtidig som både backer og vinger kom oftere opp på kantene. Ti minutter før pause er det nettopp Ante som slår en glimrende pasning i bakrom på Anders K som kommer helt alene med den noe urutinerte keeperen til Moss. Målmannen blir rundet, målet er åpent og 1-1. Avslutningen av omgangen er det vi som bestemmer over og burde produsert enda flere sjanser enn det vi gjør.Kvaliteten på de avgjørende trekka våre blir litt for dårlig, vi er litt ubesluttsomme og resultatet står seg til pause. Begge lag gikk i garderoben uten å ha fått en eneste corner faktisk, noe som er svært uvanlig når vi er i aksjon.

Andreomgang starter litt som den første men er på langt nær like ille. Moss forsøker å dra opp tempoet og vi sliter litt med å henge på rundt midten. Heldigvis gjør Stian og Glenn nok en praktkamp i midtforsvaret og nekter motstanderne avslutninger, og vi får jobbe oss inn i det igjen. Omgangens første store sjanse får Kroken da Aus slår en lav ball helt inne ved første stolpe. Langemann bommer rett og slett på kula og vi må tilbake i forsvar. Ikke lenge etter kommer Tobias på et meget bra løp i dypet og kommer alene med keeper uten at avslutningsferdighetene var med han denne dagen. Tobias vår også nære på å styre en lobb fra Lars Jacobsen i nettet men kom for sent like etter. Vi produserte endel i andreomgangen takket være løpsvillige vinger og stoppere og midtbanespillere som ville slå de igjennom. Bakover hadde vi så godt som null bekymringer, men da Aus satte på seg nissekostyme 20 minutter før slutt holdt det på å gå riktig galt. Han dempet ballen ned til en fremmadstormende mossespiller som gikk rett inn i boksen og slo inn der hans medspillere kom i fullt firsprang. Vitas trakk frem et av sine varemerke-tigersprang og avverget mesterlig og bør ha sikret seg en kald en påspandert av vår gavmilde venstreback. Kampen sto og vippa, og kvarteret før slutt kom avgjørelsen. Midtstopper Glenn løfter ballen i bakrom på innbytter og debutant Lars Berg Jacobsen. Med en mann i ryggen stormer han inn i feltet og klinker kula opp i nærmeste hjørne som om det skulle være den enkleste saken i verden. Vi hadde fått ledelsen vår, og på 2-1 med et kvarter igjen skulle det bli spennende og se om vi hadde is nok i magan. Det hadde vi nesten. Vi ville fortsatt fremover, og spesielt Espen Wiig hadde et par farlige raid med påfølgende avslutning på tampen av matchen. Men gjestene ville også, og på overtid traff de faktisk innsiden av stolpen! Men lykken sto oss bi, vi tok alle tre poengene og er nå helt oppe i ryggen på våre argeste konkurrenter, kun tre poeng bak Rakkestad på andreplass.

Trøgstad/Båstads lag: Vitas Malisauskas, Anders Sætra, Stian Martinsen, Glenn Müller Johansson, Austris Ungurs, Per Rikard Sandvik, Tobias Fredriksen, Antonio Suton, Stian Filtvedt, Anders Krokeide, Simen Rød Støten

Benyttede innbyttere; Espen Wiig, Lars Berg Jacobsen, Mats Bakurowits.