Det begynte som det så alt for ofte gjør når vi er i aksjon- motstanderne tok ledelsen før ti minutter var gått. Passivt forsvarsspill og litt uflaks gjorde at Vitas ble satt ut av spill på et innlegg og en raksting fikk åpen kasse fra tre meters hold-0-1. Og serielederne ville drepe kampen umiddelbart. Den første halvtimen av kampen dundrer de på og kommer til en drøss med avslutninger, heldigvis for oss hadde de ikke uttelling som sin beste venn denne kvelden. 0-1 sto seg til pause, og selv om vi fikk balansert kampen det siste kvarteret av første omgang hadde vi fortsatt mye å gå på.

Etter å ha lagt om litt i pausa for å få trøkket til Torkil på midten og litt mer fart på topp gikk vi løs på den andre omgangen med friskere mot. Vi kjempet for å få tak i matchen, og gjorde det. Ikke mange minuttene ut i omgangen kom Ante seg fri på hjørnet av sekstenmeteren og plasserte kula lavt i keepers lengste hjørne til 1-1, Antonios andre mål for sesongen. Antes mål kom forøvrig like etter at vi hadde et langt opphold i spillet grunnet vår midtstopper Stian Martinsens stygge kneskade. Stian ble båret ut på båre og hentet av sykebil som dro rett til Fredrikstad for undersøkelser. Noen snakket om kne ut av ledd, men undertegnede har enda ikke korrekt status på Stians skade og vi kan fortsatt håpe at det ikke er noe alvorlig.

Vi fikk altså 1-1, men så tok gjestene seg litt i nakkeskinnet igjen. De presset på og skaffet seg cornere og frispark som de er livsfarlige på. Et par ganger smalt det i stolpene og vi ble også nødt til å se det gule kortet ved et og annet tilfelle. 20 minutter før slutt fikk de frispark på 17 meter og hr. Nøkleby hadde fått skutt seg inn i løpet av de x-antall andre dødballene han slo denne kvelden. Frisparket duppet over vår mur og inn til 1-2 bak en sjanseløs Vitas. Her sluttet også serielederne å spille fotball rundt midten mens vi stadig flyttet hele laget høyere. Det ble kontringsbonanza der vi hadde kula mest men sleit med å skape de store sjansene, mens bortelaget var småskumle hver gang de fikk slått langt opp på sine spisser. Ti minutter før slutt må vår høyreback Anders Sætra ta et vanskelig valg, nemlig gult kort eller stor sjanse til RIF. Han valgte det første og med et gult fra før ble det marsjordre. Med ti mann på banen fortsatte vi som vi hadde gjort det siste kvarterert, og like før klokka viste 90 kom innbytter Truls Krohg seirende ut av en 50/50 duell like utenfor RIFs sekstenmeter. Han vinner altså ballen og dytter den uten videre stor kraft mot mål. Men kraft var det nok av, for med en liten retningsendring er keeper ute av spill og kula triller inn i hjørnet-2-2 og poengdeling til slutt!

Den første kampen på Stadion unnagjort, og vi må si oss fornøyde- når spilte vi sist uavgjort mot serielederen? Vi tar med oss den selvtilliten til Torp førstkommende torsdag, et lag som kansje har overrasket noen tidlig i sesongen og står med 11 poeng, 4 mer enn oss, etter 6 kamper. Dette blir en hard bortekamp, bare spør Mysen....

Trøgstad/Båstads lag; Vitas Malisauskas, Anders Sætra, Stian Martinsen, Per Rikard Sandvik, Austris Ungurs, Simen Støten, Antonio Suton, Tobias Fredriksen, Espen Wiig, Torkil Karlsrud, Anders Krokeide

Benyttede innbyttere; Truls Krohg, Tom Erik Pettersen, Stian Filtvedt og Håvard Langsrud