Mandag kveld var det duket for ny hjemmekamp på Trøgstad kunstgress og denne gangen fikk vi besøk av noe så sjeldent som et annet førstelag i 6. divisjon da de rødkledde gutta fra den nedlagte flyplassen sto på motsatt banehalvdel. Høsten er som de fleste har merket på kroppen i anmarsj og underveis i oppvarmingen til de som skulle starte kampen kommer det noen sannhetens ord fra evigunge Eivind Skughei: "I dag er det perfekte forhold for fotball; duggfrisk matte og flomlys" Noe han skulle få veldig rett både på lagets og ikke minst egne vegne.

Etter motsatt møte i våres burde revansjelysten til samtlige som var med i den kampen være relativt høy, det endte med en av vårens dårligste prestasjoner og 0-5 i sekken. Det til tross for at vi følte Rygge var et lag vi kunne matche. Beviset på nettopp det kom i går kveld.

Allerede fra start får alle se at dette blir en jevnspilt og morsom fotballkamp, det er to lag som jobber hardt og løper mye. Dog er det Rygge som trøkker akkurat litt mer en de gulkledde i første halvdel av første omgang og vinner en god del flere dueller enn oss. Kombinert med at Rygge har ett realtivt ballsikkert mannskap har de mye ball, veldig tydelig i starten av kampen, men også genrelt matchen igjennom.

De triller mye ball og vi jobber oss fra side til side for å hindre de rom i vårt midtbane og forsvarsledd, men innimellom slår det sprekker og Rygge kommer til noen farligheter. Etter snaue ti minutter får de satt vår keeper Jesper på prøve, men han er våken og får slått unna. Vi får også noen farligheter, da først og fremst når vi setter fart mot et ubalansert Rygge og etter ca kvarteret slår Lars Erik an pasning som kunne vært en særdeles strøken assist om Peder hadde klart å lure ballen i nota. Den sniker seg dessverre utenfor og kampen lever i beste velgående. Omgangen inneholder ellers en halvfarlig avslutning fra Emil, en kjempesjanse fra pannebrasken til Peder (etter meget godt utført corner fra visekaptein, Håkelia) og et litt unødvendig gult kort fra Lars Erik. Et kort av den fryktelig kjipe sorten all den tid det er vår kapteins tredje for året og dermed mister han bortekampen mot Rakkestad 2 neste uke.

Det står dermed 0-0 til pause og kampen står og vipper med en nerve det er sjelden man opplever i 6. divisjon i en omgang der Rygge har mest ball og vi har de største mulighetene.

Ingen endringer i laget etter pause, men et lag som er enda mer innbitt på å kjempe, krige og ikke minst vinne denne kampen. Vi skal risikere for å ta tre poeng i denne kampen, men samtidig være tålmodige å vente på de rette sjansene.

Der vi hadde de største mulighetene i første omgang får Rygge produsert et par ekstremsjanser i andre omgang, en av de blåses over fra to meter og på en annen får vi se en refleksredning av Jesper man ikke opplever så ofte på dette nivået. Han er bra på første redningen, hvordan han kommer opp på returen er fortsatt ubesvart for både han og alle tilskuere.

Videre så fortsetter omgangen på mange måter i samme spor som den første, der vi hugger bra når vi setter fart og Rygge har mest ball. Etterhvert så er det et par av gutta som får seg noen smeller og med ca. 20 min igjen på klokka gjøres ett dobbelbytte; Emil og Gjermund overlater plassene sine til hhv. Sebastian og Eivind.

Dette viser seg å være et godt trekk da Eivind mottar balle på 17 meter kun sekunder etter at han har entret banen, bli meiet ned og frispark blir dømt. Etter et langt møte mellom to-tre av de aktuelle skytterne kommer de til enighet hvor det ender med at de gamle fortsatt er eldst. Eivind viser frem venstrefoten sin, en venstrefot som kan sammenliknes med en god årgangsvin som bare blir bedre og bedre med årene, og curler ballen i en magisk bue over muren og i nettet til 1-0 ledelse!

En deilig følelse i noen sekunder før vi alle forstår at de neste femten-tjue minuttene blir et kjør mot Jesper og forsvarsmuren hans. Det er også en realitet at Rygge presser oss bakover på banen i større grad og helt mot slutten velger de å sende opp en stopper for å kjøre oss ytterligere.

Dette kampbildet gjør at vi prioriterer å sette inn Krokeide og hans hodestyrke de siste to minuttene som et direkte mottrekk. Krok glir inn i de bakre rekker og er med å flytte ballen høyere i banen,  og som han selv oppsummerer det etter matchen; "vi har fire innkast, to cornere og ett frispark på Rygges banehalvdel i fra 89 min og ut". Vi holder de unna vårt eget mål og etter en av disse dødballene spretter ballen hele veien igjennom feltet. Der står selvsagt Eivind på bakre stolpe og venter, han drar av en mann og setter ballen kontrollert i mål til 2-0.

Seieren er et faktum! Det ble en sliteseier og en seier vi kan være voldsomt stolte av. En intens batalje mot et godt og hardtkjempende Ryggelag ender med at vi står i mot vinner tilslutt. I starten av referatet nevnes det at Rygge møter matchvinnere i alle spillets faser og for å trekke frem noen;

• Matchvinnerredningene til Jesper.
  • BB-prestasjonen fra Amund.
  • Grovarbeiderjobben til Lars Erik og Birk.
  • Det tålmodige og ekstremt viktige presset Emil og Gjermund møter Rygge med hele matchen i front.

Med det sagt så leverer alle mann bra i går og lagprestasjon er det som gleder mest - dette håper å gjenskape fem ganger til denne høsten.

Neste match er borte mot Rakkestad 2 førstkommende mandag, med kampstart 20:15 på Rakkestad stadion!