2014, opprykk og kretsmesterskap er historie og vi skal i år gå løs på nye utfordringer i 5.divisjon. Vi er alle ett år eldre og det er bare positivt for de fleste spillerne på laget, og etter en vinter med tidvis vanskelige forhold og mange avlyste treningskamper klør det litt ekstra i kampbeina. Noen treningskamper har det allikevel blitt og vi har slått Rakkestad, Eidsberg og GVL Løkken. Det blei tap for Aurskog/Finstadbru og nå sist Idd men vi ser ingen grunn til å henge med hodet av den grunn; med et knippe 98`gutter som har tatt mange steg bare i vinter, mesteparten av spillerne fra fjorårets opprykkslag og et par gutter som har børstet støvet av fotballskoa skal vi gi hvert eneste lag kamp om poengene også i 2015.

 

Vi forsøker oss på en presentasjon av årets motstandere og starter med motstanderen i årets første kamp:

 

NMBUI Ås
Havnet midt på tabellen i 5.divisjon 2014 og er et lag som er litt kinkig å si noe om. Studenter som kan by på alt fra 2.divisjonsnivå og helt ned til "pubfotball". Er antageligvis en blanding av dette og vil helt sikkert ikke være noen kasteball i denne avdelingen så sant de klarer å rekruttere nok spillere før høstsesongen.

 

Askim FK2
Sterk 4.plass i 5.divisjon 2014 med et ungt lag. Askim får i år opp sitt meget gode og store 98`kull til junior og senior og de fikk allerede i fjor erfaring fra disse høyere nivåene. Askims kanskje største utfordring og samtidig styrke blir den jevne, gode og ikke minst unge troppen. Vi regner med at de kommer med så bra lag som mulig mot oss- så får vi se hvor steerkt de stiller i de andre kampene. En joker i opprykkskampen dette.Sprint-Jeløy3
Stiller de samme lag som i vår 6.divisjonsavdeling i fjor så kan de gjøre det meget bra også i 5.divisjon med sitt solide mannskap.

 

Lisleby
En gammel storklubb i Østfold og også en velkjent og i perioder fryktet motstander fra vår egen periode i 3.divisjon. Har ligget med brukket rygg noen sesonger nå men i 2014 begynte noe å skje: ledet av Lasse Trulsen var de svært nære å rykke opp til 4.divisjon og vil garantert være med i toppen også i år.

 

Spydeberg
Nok en gammel slager fra vår tid i 3.divisjon. Sank litt tidligere enn oss men har siden det stabilisert seg i 5.divisjon og havnet i  fjor midt på tabellen der med 0 i målforskjell(!). Vi har møtt dem i noen treningskamper de siste sesongene og vi håper at våre naboer på andre sia Øyeren vil bli en fin målestokk for oss denne sesongen.

 

Kambo
Ble nummer tre i fjor men var i ingenmannsland: 13 poeng opp til nummer to og 12 poeng ned til nummer fire. Solid målforskjell hadde de også så her er et lag å se opp for. Ukjent motstander for vårt a-lag men vi har møtt andrelaget deres til dyst med vårt rekruttlag tidligere sesonger.

 

HSV
Laget som var det eneste i avdelinga som ikke klarte å ta poeng fra Trøgstad/Båstad i 4.divisjon for fire sesonger siden dukker opp igjen i år. Vår gode statistikk mot samarbeidsklubben i Vestby ble opprettholdt da vi i fjor hadde HSV2 i avdelinga. Laget har slitt de siste sesongene men med så mye folk boende i sitt nedfallsområde må det bare være et tidsspørsmål før de får stabla et bra lag på beina igjen...eller?

 

Varteig
Havna under streken i sin 5.divisjonsavdeling forrige sesong men dukker på mirakuløst vis opp i samme divisjon i år igjen. 92 mål baklengs i 2014 må forbedres kraftig om de skal unngå bunnstriden også i år.

 

Rygge
Eneste lag som kommer fra 4.divisjon og er også en gammel kjenning fra vår tid i 3.divisjon. Hva som gjorde dem til et nedrykkslag i fjor vites ikke, men dette er en klubb med historie for å holde et bra nivå og ønsker nok at oppholdet i 5.divisjon skal bli så kort som mulig. Av egne erfaringer kan vi si at det kke er lett å rykke ned og omstille seg for å gå rett opp igjen så dette kan ende både i toppen og bunnen av tabellen.

 

Sparta Sarpsborg2
Enda et annetlag som er vanskelig å spå nivået på. Vil nok variere noe og hvilket lag de stiller kan bli avgjørende i opp- og nedrykksstriden på slutten av sesongen. Sarpingene bør ha nok bredde i stallen til å holde seg i divisjonen ganske komfortabelt.

 

Korsgård
Lokaloppgjør her også. Vanskelig å si hvor de står reint nivåmessig og har gått opp og ned mellom 5. og 6.divisjon i alle år. Som regel et fysisk tøft lag og kan fort plukke noen spillere fra Askim FK- kan fort bli en hard motstander det her.

 

Det var årets motstandere. Torsdag kveld braker det løs klokken 19.00, og alle kampene annnseres her på hjemmesidene og på facebook. Gutta på laget skal gi alt i år også og håper mange finner veien til Kunstgresset og Stadion denne sesongen for å støtte distriktets gjeveste a-lag!