Det var, som nevnt i artikklene tidligere denne uken, mange som gledet seg til å komme i gang etter en lang vinter og oppkjøring. Med en sesongpremiere følger det litt spenning, spesielt når man skal spille i en annen divisjon enn man gjorde i fjor. Bedre blir det ikke av at forfallene florerer og troppen tilslutt teller kun 12,4 mann. Når det er sagt; en tynn tropp er ikke ensbetydende med en dårlig tropp. Denne litt kjølige kvelden på Son viste mer prov på det motsatte og når vi da er heldige å unngår skader så gikk dette riktig så bra. 

 

- - -

 

FØRSTE OMGANG:  

 

 

De første minuttene av sesongen går med til å kjenne litt på nivået, motstander og ikke minst det å komme i skikkelig kampmodus. Det trengte vi ikke lang tid på denne sesongen og når vi passerer de første ti minuttene så bestemmer laget seg for at "kjenne på nivået"-perioden er over. Gutta virker svært tente og gira på å gjøre en god prestasjon og det synes; etter elleve minutter så kommer Kristian Nordli seg fri ute på venstre side, tar med seg ballen forbi en mann nede ved dødlinja og smeller ett hardt innlegg inn til høyrekant Peder Wøien som har skåret inn fra kanten og setter den enkelt i nettet til 0-1. 

 

Når vi så passerer kvarteret spilt så skjer det fort i noen minutter; først setter vi i gang hurtig fra vår keeper Morten Nesset. Nordli stusser videre til Peder som drar på seg en mann, slipper ballen til Gjermund som følger opp bra med et dybdeløp og Gjermund er like kald som Peder var på første målet. 0-2.

Fire minutter senere får vi se hva det betyr å ha stoppere med offensiv tankegang; Marius Moberg bryter en ball høyt i banen og stormer mot HSVs mål, kommer seg i innleggsposisjon og igjen er innlegget hardt langs bakken. Denne gangen er ballen adressert fjorårets toppscorer Nordli og heller ikke han gjør feil foran kassa. 0-3 etter drøyt tjue minutter. 

 

Etter den tredje scoringen roer tempoet seg ned litt etter at vi har hatt 100% utelling på det vi har foretatt oss og selv om vi har vært bedre enn HSV så fremstår også de som et ballbesittende lag som fortsatt, med rette, hadde troen på å få med seg noe i denne kampen. Vi skaper noen få halvsjanser til før pause, men den første omgangen i 5. divisjon på flere år ender altså med en tremåls ledelse. 

 

PAUSE 0-3

 

- - - 

 

ANDRE OMGANG:  

 

Et viktig element i kamper som dette er at man klarer å være på fra start i den andre omgangen, nekte motstander en tidlig redusering og med det gi de troen tilbake. Det klarer vi i form av å hindre de mål, men de første femten av andre er nok kanskje HSVs beste periode i kampen og det er svært nærme en redusering etter tolv-tretten minutter. HSV ruller opp og vi slipper litt i markeringene; en suser fra rundt tjue meter smeller i tverliggeren over keeper Nesset. Så skjer det vi har sett i fotball så mange ganger før, nemlig at vi kontrer på denne sjansen og dette ender opp med at Nordli jager ball sammen en HSV-stopper. HSV-stopperen kræsjer med sin egen utrusende keeper og Nordli får en svært enkel oppgave med å sette inn sitt andre og vårt fjerde for dagen. 0-4. 

 

Dette gjør da at vi bestemmer oss litt igjen, og på samme måte som i første omgang, kjører vi hardt på via kantene. Denne gangen er det venstreback Sebastian Eidsaune som dundrer løs på kanten og løper fra samtlige før han legger 45 grader til Peder og han treffer svært godt der vi ser ballene suser klink i krysset. 0-5 etter ca. en times spill. 

Kun få minutter senere er Nordli igjen på farten ute bredt i banen. Han får med seg ballen og på knallsterkt vis passerer han en motstander som kun går etter spiller, forserer videre inn i boksen og spiller på Moberg!! som igjen er på luftetur offensivt. Moberg er forøvrig ikke en helt vanlig spiller som setter bredsiden til og scorer, men velger første å danse seg forbi en forsvarer før han triller ballen i nota til 0-6. 

 

De siste tjue minuttene faller tempo i kampen ganske så mye og det er i denne perioden HSV får sitt trøstemål etter kluss i markeringene hos oss. Kjedelig å ryke nullen på en slik kveld, men ingen krise og poengene var aldri i fare. Uansett var ikke Moberg ferdig med dagens offensive arbeid og gikk løs på nye raid. Denne gangen kommer han igjennom mer eller mindre alene med keeper og der alle spisser i verden ville avsluttet selv legger Moberg en pasning til høyre for seg og serverer med det Nordli sitt tredje for dagen og noterer da årets første hat-trick. 

 

Dette var beholdningen i denne matchen og mer moro ble det ikke den litt småsure aprilkvelden i Son, dommer blåser av kampen og vi tar våre første tre poeng i årets 5. divisjon. 

 

SLUTT 1-7

 

- - - 

 

OPPSUMMERT: 

 

HSV er nok bedre enn hva resultatet tilsier, vi er så gode som resultatet tilsier og vi har nok denne kvelden møt ett lag som verken rykker ned eller vinner serien. Med spillere som HH Hervig, A, Karlsrud, DS. Kjær Pedersen, F. Hammersborg, G. Hoxha og LB Jackobsen ute med skader/karantene så må vi si oss fornøyd med kvelden og håpet om en bredere tropp allerede til neste kamp 2. påskedag er tilstede. Dog, de gutta som var tilstede idag fortjener skryt både på bakgrunn av arbeidsinnsatsen de legger ned og ikke minst at de jobber og fremstår som ett kollektiv, ikke en gjeng individualister.  

En herlig redebut i 5. divisjon ble det, også er vi klar over at vi kommer til å svinge mer i våre egen prestasjoner og ikke minst møte tøffere motstand i løpet av sesongen. Uansett ble det seks plussmål,  tre viktige poeng og en god dose selvtillit hjem fra Son. 

 

Neste match for oss er mot en motstander som trolig har ambisjoner om å spille 4. divisjon 2020, nemlig Lasse Trulsens Tisteldalen TIF. Dette blir en ny test på hvor vi står i forhold til nivået i divisjonen. Vi anbefaler dere å komme på årets første hjemmekamp og merk dere det tidlige kamptidspunktet 

 

Les hva vår lokalavis Smaalenene skriver om kampen her: "Drømmestart for Trø/Bå"

 

- - - 

 

Neste kamp: 

Trø/Bå FK - Tistedalen TIF, Trøgstad KG, mandag 22. april kl. 14:30