Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Aldersbestemt

J15 til finale i A-sluttspill på Sandar Cup 2016

Det holdt NESTEN til edleste metall for J15 i årets Sandar Cup, men sølv er jammen like bra som gull! 

Picasa
Maria in action
Picasa
Taktikprat før første kamp
Picasa
Restitusjon= bannan!
Picasa
Mia og Cornelia

Sandarcupen blir i år arrangert for 38. gang, med ny deltakerrekord - hele 701 deltagende lag. Siden 2013 har cupen økt med ca 100 lag hvert år. Nok en gang var klubben vår, som denne gang hadde med 6 lag på cupen, innlosjert på Breidablikk ungdomsskole, noe alle var veldig fornøyde med. 

 

Nytt av året var at jentene hadde bestemt seg for å starte dagen, altså FØR frokost, men en lett, kort joggetur. Det viste seg å væra smart å få i gang kroppen, da det er en kjent sak at snuppene bruker litt tid på å komma igang om morran. 

Før første kamp lørdag.jpg

 

Trø/Bå FK`s dronninger spilte gruppespill lørdag på Storstadion på Bugården Idrettspark. Første motstander var Elverum, som vi pr da ikke viste vi skulle få stifte næmere bekjentskap med seinere i cupen. Jevn kamp, hvor våre jenter egentlig ikke får helt tak på det i første omgang. I andre omgang er våre klart best og burde ha vunnet dersom de mange sjansene hadde blitt omsatt til scoringer, blant annet en i tverrligger fra Cornelia. Kampen ender 0-0. Andre kamp lørdag er mot Oslolaget Bøler/Rustad. Trø/Bå-jentene styrer kampen fra start til slutt og vinner komfortabelt 7-0. Det spesielle og veldig gledelige er at vi har 7 forskjellige jenter på scoringslista; Mina (bildet under - straffe etter 9 minutter - utagbart oppe i krysset), Marie, Mari, Cornelia, Mia (nok en straffe), Maria, og til slutt Julie, etter et pent gjennomspill fra frøken Fladberg. 

 

Minas straffe kamp nr 2 lørdag.jpg

 

Siste kamp i gruppespillet var mot Svene fra Numedal`n. Vi hadde en anelse om at dette kunne bli stygt for motstanderen, da Elvrum tidligere på dagen hadde vunnet 11-0 over Svene. Elverum hadde også vunnet 6-0 mot Bøler/Rustad. Det betydde at Trø/Bå måtte vinne 11-0 eller mer mot Svene for å bli puljevinner. Det skulle vise seg å bli en smal sak. At det er mulig i en kamp som varer i 2x20 minutter å score 15 (!!) mål, er nesten utrolig. Stakars Svene var knapt over midtbanen. Våre målscorere var Cornelia (5), Mia (5), Tine (straffe), Maria (2) og Marie. (Nest siste mål har falt ut av notatene hvem som satte...).  

 

Vi går ut av gruppespillet som nummer 1 og er klare for A-sluttspill søndag, sammen med Elverum fra vår gruppe. Dette smaker det fuggel' av, altså! Litt bekymring rundt noen skader, men vi har fleksible og sporty jenter som stiller opp der det trengs når det trengs, uansett om det er uvante posisjoner å spille på. 

 

En munter gjeng kosa seg på skolen på kvelden, og det blei i følge mamma`n i klasserommet (Helle) ganske tidlig stille. Prakteksemplarer av noen jenter, altså! 

 

Søndag morgen bar det av sted til Larvik og Nanset Månejordet for A-sluttspill. Kvartfinalen blei spilt mot Frogner og jentene vant komfortabelt 3-0 etter scoringer av Mia, Marie og Maria. Det blei rullert mye på spillerne i denne kampen, slik at alle skulle komme i godt i gang. Semifinalen blei spilt mot Sandefjord-laget Runar. En jevn kamp der Trø/Bå-jentene fikk kjørt seg. De hadde for det meste overtaket i kampen, men Runar var effektive på de sjansene de fikk. Mia setter vårt første mål etter pasning fra Marie på midtbanen, setter fart langs høyresiden, skjærer inn i 16-meteren og setter ballen i lengste hjørnet. Andre målet er en frispark-perle fra Cornelia. Etter full tid står det 2-2. Det betydde ekstraomgang på 1x5minutter, men der første-målet-vinner-prinsippet gjelder. Våre jenter får en corner som blir lagt perfekt foran mål, Cornelia er på rett plass til rett tid og nærmest løper ballen i mål. Dronningene er i finalen, denne gang i A-sluttspillet! 

 

Ikke mer enn en drøy time etterpå skulle finalen spilles, mot gruppespill-kompanjongen vår Elverum. Det begynte å tære på litt krefter og beina begynte å bli litt tunge, men vilje, tæl og innsats har denna gjengen massevis av, uansett. Det blei en nervepirrende finale, der antall hjerteinfarkt på sidelinja ikke var så reint få. Elverum var hakket vassere i finalen enn i gruppespillet og de er, helt objektivt sett, et lag våre jenter ikke skal væra skuffa over å ikke hamle helt opp med. Trø/Bå taper 0-2, og det var helt greit. Det er lov til å væra LITT skuffa, men det varer sjelden lenge. 

 

Denna cuphelga har vært over all forventning, selv om vi på forhånd håpa på at finalespill skulle væra innen rekkevidde. Det er så mange høydepunkter og jubelscener som overgår hverandre i løpet av en slik helg, og det er bare å takke jentene våre for fantastisk innsats og super underholdning, nok en gang. Ennå en pokal er på plass i premieskapet i klubbhuset. 

 

En ekstra takk til gjestespilleren vår, Cornelia Remme Fladberg, Mysenjenta som til daglig spiller i Askim FK og er en av landets beste spillere i sitt årskull. Du utgjorde en forskjell! 

 

De som har vært med er: Tine Helene Haugen Tasigtil, Julie Ingeborg Engen, Mathea Sannum Ødeby, Marthe Mathiessen, Hannah Altmeier, Maria Middelhuis Fimland, Frida Skrattalsrud, Mina Strengen Krogh, Mia Authen, Cornelia Remme Fladberg, Mari Andreasen Ruud, Marie Grepperud, Anna Ovidia Klund, Ingrid Mathilde Teig og Anna Barlund. 

 

| Mer++