Ryktene gikk om en legendekamp denne lørdagen og de fleste tenkte nok på UNICEF kampen som gikk på Old Trafford.

 

Men den virkelige legendekampen ble spilt på Trøgstad KG. I anledning av Avva Hansen`s 50 års feiring, var en av overraskelsene en kamp med legendelaget mot dagens A-lag. Noen mente sågar at det var snakk om testimonialkamp. Uansett, rammene rundt var også tenkt på. Som vanlig var Morten Sætra på plass i speakerbua og dagens dommer var også en klubblegende, nemlig Arvid Grefsli. Og med felles utmarsj på banen til tonene fra Champions League hymnen var det klart til kamp. Dvs det måtte en presentasjon til også av start 11èren til legendene, hvor både vekt, hårfarge og kroppsfasong ble kommentert.

 

Legendelaget: Pekka Zezanski, Avva Hansen (kaptein), Jan Skrattalsrud, Per-Rikard Sandvik, Frode Myrvang, Kai Eikaas, Brede Hagen, Hans-Anton Ludvigsen, Paul-Aksel Authen, Trygve Smaadahl, Jens-Petter Langsæther.

Innbyttere: Jørn Grepperud, Stefan Omvik, Lars-Marius Haugen, Michael Evenrød, Simen Klevberg, Halvor Wøien og Robert Syvertsen.

 

A-laget: Jesper Ødeby, Lars Berg Jacobsen, Håkon Bleie, Jakob Grefsli, Sander Frøshaug, Mathias Johannessen, Torkil Karlsrud, Lars-Erik Ludvigsen, Simen Alnæs Sletten, Emil Kreppen, Peder Wøien.

Innbyttere: Hansi Altmeier og Marius Skullerud.

 

Med andre ord, voldsom rutine mot ung gutta. Og det var tydelig i starten at ungdommen hadde litt respekt for de eldste. Ikke lett å være 14 og 15 år som Emil og Peder, og skulle bryne seg på stopperparret Skratten og Pelle. Men etterhvert ble respekten lagt til side og Lars Berg Jacobsen lobbet pent inn 1-0 over Pekka i målet, før Mathias Johannessen økte til 2-0. Men legendene kommer seg etterhvert inn i kampen, med både 12 og 13 mann på banen. Og Jens-Petter Langsæther viser glimt av gammel storhet og hvorfor han er den mestscorende i klubbens historie, når han er frempå og setter inn reduseringen. Men rett før pause er Mathias Johannessen igjen frempå og setter inn 3-1 til pause, uttagbart for Pekka. Etter en kjærkommen pause for de eldste gutta er det også de som tar tak i kampen. Rutinen kommer til syne og ballen trilles fint. Stefan Omvik gjør en fin forsering på venstre kanten og avslutter med å sette ballen i mål bak Jesper. 3-2 og legendene har nå fått lukten av ett bra resultat. Og utligningen får de også. Dagens meget gode og myndige dommer (som også hadde med barberskum for å merke av hvor frispark skulle tas), ble kanskje noe påvirket da han dømte straffespark. Og selvfølgelig var det dagens hovedperson Avva som var eksekutør. På passe arrogant hvis sendte han Jesper en vei og satte ballen i mål på Panenka vis. Strålende!

Men så gikk vell etterhvert lufta noe ut av de eldste. Og der hvor de yngste gutta Emil og Peder i starten av kampen hadde respekt, ble den kastet til side mot slutten. Peder setter inn 4-3 etter å ha lagt bak seg flere av legendene. Og spikeren i den berømte kista, får Emil æren for. 5-3 kommer etter ett selvmål, da Emil trøkker til i en hodeduell som ender med at Lars-Marius Haugen setter ballen i eget mål.

 

Takk til alle som stilte opp. Og kjenner jeg noen av disse legendene rett, så ble det en bra feiring av Avva videre utover kvelden også.