Vi håper selvsagt på scener som de i ingressbildet: glade Trø/Bå gutter etter å ha vunnet. Men motstanden torsdag kveld kan fort være hakket vassere enn vi har møtt de siste ukene all den tid vi møter vinneren av den andre 6.divisjonsavdelinga:

 

Berg

Det har vært et rotterace om både opprykksplasser og avdelingsseier i den andre avdelinga i år. Berg har riktignok ledet an gjennom hele sesongen men må tåle beskyldningen om å ha gjort det lovlig spennende i siste serierunde: de tapte 4-2 borte mot bunnlaget Lisleby2 men berget avdelingsseieren med ett eneste poeng da utfordrer Skjeberg kun klarte 1-1 i sin siste kamp mot Ise!

Ett poeng foran etter 22 kamper- for ja, alle laga i avdeling 1 fullførte sesongen og dermed ble det 22 serierunder. 73-35 i målforskjell, 48 poeng totalt og reint bord på hjemmebane med 11 seiere vitner om et godt lag, men hva har de drivi med på bortebane? 4 tap og 3 uavgjortresultater der ødelegger en ellers god statistikk, her har også 22 av 35 baklengsmål kommet.

 

Utover det statistikken forteller oss vet vi svært lite om torsdagens motstander bortsett fra at de har røde drakter og altså var det beste laget i den andre avdelinga gjennom 22 runder- de er helt sikkert ikke noe dårligere enn topplaga fra vår avdeling. 3,3 scorede mål i snitt pr kamp, 1,59 innslupne.

 

Trøgstad/Båstad

I motsetning til Berg kommer vi rett fra en solid seier over et bunnlag og må forvente hardere motstand i Østfoldhallen enn hva vi fikk forrige uke. Hvis vi ser bort fra beinet til medienes yndling Rune Baastad så har vi gått mer eller mindre skadefrie gjennom sesongen og det er ståa fortsatt. Vi har kun ett forfall til matchen og stiller med vårt aller beste lag. Vi spiller som alltid for å vinne, noe som har fungert svært godt denne sesongen, og etter ukas treninger er det ingenting som tilsier at vi skal rase sammen på sesongen siste dag.

 

Fotball er dog fotball og hvert eneste sekund skal spilles før en avgjørelse er falt. Vårt snitt på 3,1 scorede og 1,3 innslupne mål pr.kamp er i praksis identisk med Bergs tall, om vi skal finne en detalj som peker i vår favør må det være at kampen går på nøytral bane, dvs bortekamp for begge lag. Der har vi 7 seier, 1 uavgjort og to tap hvorav det ene tapet er kampen mot Ekholt.

 

 

Dette blir uhyre spennende! Kampstart er 18.00 i Østfoldhallen og vi håper at det kommer en og annen Trøgsting nedover og heier på oss. Om det blir vanskelig å karre seg til Fredrikstad en torsdag kveld så har alle som er gamle nok mulighet til å feire sesongen sammen med a-laget på Skysstasjon Rv22 i Båstad fredag kveld. Seniorene har sin årlige sesongavslutning her denne kvelden og vil være klar for en hyggelig aften med resten av bygda fra ca klokken 21.30.