Årets første hjemmekamp mot Tistedalen TIF ble både spillemessig og resultatmessig et lite antiklimaks. Mot Lisleby lå muligheten til å slå tilbake og til å hente inn årets første poeng på hjemmebane. Det satt langt inne og var kanskje ikke fryktelig vakkert å se på, men det smaker akkurat like godt - 3 poeng er 3 poeng uansett stilkarakterer. Gledelig var det også å se at det, tross et kjølig klima, var bra med folk på kampen.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Som så ofte før startet også denne kampen tett og jevnt, forskjellen fra tidligere år er trolig at dette fortsetter helt til sluttsignalet lyder. Det var tydelig i starten av denne kampen at vi møtte et lag med brukbart tempo i både ball og føtter, flinke var de også til å vri ballen hurtig. Dette satte oss under noe press, men ikke verre enn at den solide forsvarsrekka vår tok seg av det som kom.

Den første halvtimen skaper vi noen halvsjanser og ikke minst en gedigen trippelsjanse der mer eller mindre samtlige spillere foran på banen virker til å få en mulighet til å avslutte. Dog går de i enten bortelagets keeper eller forsvarspillere og blir tilslutt klarert.

Det skulle likevel bli en scoring bare minutter senere, når vi akkurat har passert halvtimen forserer Kristian Nordli en mann og kommer inn mot mål helt nede ved dødlinja. Uselvisk spiller han ballen ut til Gjermund, som enkelt kan sette inn 1-0. Noe mot spillets gang, ja, kanskje det - men fotball handler nå engang om mål.

Og mål skulle Lisleby få, trodde de noen få sekunder, før dommer og hans team annullerer scoringen for "angrep på keeper". Dette er situasjoner det veldig ofte blåses på, men som vel i ærlighetens navn var noe billig. Mål er uansett annullert og Lislebys støtteapparat er alt annet enn fornøyd med de tre i sort.

Mot slutten av omgangen skulle det produseres enda ett mål, denne gangen har vi innkast langt opp i banen og med vår høyrebacks kasteferdigheter kan dette nesten likestilles med corner. Eirik Barlund kaster langt inn, ballen fluktes videre av ett par hoder før den limes i nota av Marius Moberg. 2-0 og pause.

ANDRE OMGANG:

Kampen fortsetter i stort sett samme spor som i første omgang. Det vil si at bortelaget har noe mer ball, sliter med å skape store sjanser og at vi kjører overganger de gangene vi får mulighet. Dog skjedde det som ikke skal skje rett etter pause, det er ikke spilt mer enn i 8-9 minutter av andre omgang før det glipper i markeringene og Lisleby får reduseringen sin tidlig.

Dette preger kampen mer og mer, da bortelaget tar mer og mer risiko og vi får mer og mer rom. Dog er begge lag i overkant stresset og det blir en relativt kaotisk affære. Noen halvsjanser her og der er det, både Lars Erik og Nordli med flere har sjanser til å punktere kampen tidligere. Og ikke før det nærmer seg full tid kan de på og utenfor banen med gult og blått hjerte slippe jubelen helt løs. Da kjører Nordli soloshow på en kontring, drar seg forbi både en og to forsvarspillere før han enkelt passerer keeper og setter ballen i tomt mål.

En forløsende scoring i det 87. minutt, som på alle måter avsluttet kampen for begge lag. Dette ebber ut med dette og årets første hjemmpoeng er sikret.

- - -

OPPSUMMERT:

Denne kampen var tidvis kaotisk og lenge svært spennende. At vi nå tok våre første poeng hjemme var viktig og 9/12 poeng i starten må være godkjent. Vi venter spent på fortsettelsen; nå går vi inn i en kampfri uke for vår del før det er to matcher igjen i 17.maiuken. Først bortekamp mot Råde 2 før vi tar i mot Askim FK på selveste 16. mai.

Vi håper dere møter opp og lager en fin ramme rundt kampen 16. mai så skal vi først forsøke å ta med poeng hjem fra Råde før vi er klare til å sloss om poengene og æren når de blå/hvite fra Askim gjester Trøgstad.