Sparta Sarp. 2 hadde før kampen mandag kveld tatt seks poeng så langt i årets sesong mot hhv. NMBUI og RIF2. De har også et anstendig 2-3 tap for serievinner Råde2, men på den andre siden har de også noen stygge tap. Blant annet 19-1 mot nevnte serievinner, og mandag kveld ble den negative statistikken til sarpingene kraftig forsterket. 

 

Første minuttene av kampen brukes for begge lag til å bli litt kjent og Sparta ser ut til å kunne gi oss ålreit kamp all den tid de triller ball litt i bakre rekker og tilsynelatende har kontroll på det de driver med. Dette bilde blir fort endret av at vi tar over alt som skjer og etter syv minutter sitter dagens første scoring, signert Peder Wøien. 

 

Kampen fortsetter i samme spor uten at vi klarer å få den betryggende andre scoringen. Med kun 1-0 er det ikke mye som skal til før de utlikner, en corner, et langskudd eller slurv i bakre rekker så er det plutselig balanse i regnskapet. Dog viser det seg at kveldens motstander er langt unna å få til noe som helst, og etter halvtimen spilt får vi scoringen vi lengter etter. 2-0 settes inn av vår venstrekant Mathias Johannessen som etterhvert skal få en særdeles hyggelig aften. 

 

Herfra og inn var det ikke spørsmål om hvor poengene skulle, men heller hvor mange scoringer vi klarte å levere. Før pause får vi inn to til: 

  • 40 min, 3-0: Peder scoret sitt andre for kvelden. 
  • 43 min, 4-0: Mathias scorer sitt andre for kvelden. 

 

4-0 til pause burde vært 7-8 med normal til god uttelling, likevel et komfortabelt utgangspunktene de siste 45. 

 

Vi blir enige i pausen om å gå ut å jobbe beinhardt og ha det moro siste del av hjemmesesongen, vi definerer hvor bra denne kampen ender. 

Første bytte gjennomføres også i pausen, Lars-Øivind kommer inn for Sebastian. 

 

Vi ønsker å lage målfest og i andre omgang blir det så mye scoringer at den må vi bare oppsummere punktvis; 

 

  • 54 min, 5-0: Mathias scorer sitt tredje. Forøvrig et helt nydelig angrep med brudd på egen halvdel, spill ut på høyre kant, dobling av høyreback Berg Jacobsen og et presist innlegg til en kontant målscorer! 

 

Etter timen spilt kommer dagens andre bytte: 
Håkelia kommer inn på høyre back for Lars Berg Jacobsen. 

 

  • 69 min, 6-0: Lars Erik Ludvigsen får sitt første og eneste scoring for kvelden. 

 

  • 71 min, 7-0: Peder vil ikke at Mathias skal stikke av i målprotokollen og putter sitt tredje. 

 

Med tanke på kontrollen vi har på kampen så gjør vi de siste to byttene og legger om til tre bak. Ut går Michael Skjæringrud og Eirik Barlund, inn kommer den erfarne, fotballkloke om enn ikke så raske duoen Thomas Grønlien og Krokeide. Sistnevnte kom inn og viste at han har vært i manesjen før, ikke med gammelt snitt over avslutningene kunne han hatt både en og to...et skudd går over som følge av den velkjente ryggsekken, en smeller i tverrligger og en går stanga - dessverre. Den siste plukker forøvrig Grønlien opp og setter inn, Grønlien gjør som han har gjort så mange ganger før. Kommer inn og putter på bestilling; 

 

  • 80 min, 8-0: Thomas Grønlien
  • 87 min: 9-0: Thomas Grønlien
  • 89 min: 11-0: Thomas Grønlien

 

Og som dere sikkert ser så mangler det et mål i det 88 minutt. Det var signert Mathias igjen, hans fjerde og lagets tiende, noe som sørget for at han ble dagens BB. Vel fortjent! 

 

Kampen blåses etterhvert av og når sant skal sies så var hjemmelaget nærmere nåde femten og tjue enn bortelaget var scoring denne kvelden. 

Laget leverer en solid og utholdende prestasjon mot en svak motstander, det skal litt til å holde oppe gjennom nitti minutter. Nå er det kun bortemøte mot Greåker neste tirsdag som gjenstår av årets a-lagssesong, en kamp vi har ett (9) og annet å revansjere. 

Sesongen som helhet har inneholdt høye topper og dype daler, men den høsten vi nå har levert må vi kunne være veldig stolte av. Hadde vi levert en tilsvarende vår og vi hadde kjempet med de to i toppen av tabellen om opprykk. Heldigvis kommer det alltid en ny sesong, også får vår unge og talentfulle gjeng og fortsetter disse gutta å utvikle seg videre, trene mye og ha det gøy med fotballen kan 2018-sesongen bli veldig morsom for alle. 

 

Avslutningsvis må vi igjen få takk for at folk trofast møter opp på våre kamper, det er morsommere å spille for ett publikum. At dere møter opp i går kveld når vi spiller mot tabelljumbo i 6. div i kamp om 5. plassen samtidig som det regner vannrett, stor idrett - TAKK!! 

 

Noen av dere ser vi kanskje i Greåker - til alle andre: 

Takk for en fin sesong - vi ses igjen neste år!