Forhåndsstoff

Paul er allerede nevnt i ingressen, men skal få litt mer skryt: at Trøgstads antagelig best trente mann i en alder av 40 fortsatt er villig til å legge ned tid og krefter for å gi fotballklubben sin det lille ekstra på banen er intet mindre en fantastisk. Han spiller på lag med gutter han er lærer for på ungdomsskolen og har like god tone med dem(hvertfall sett utenfra) som med oss andre på laget, som har spilt med Paul i både 10 og 20 år. Alltid seriøs, alltid i godt humør og alltid innstilt på å gjøre det best mulig. Paul Aksel er en klubblegende på lik linje med Per Rikard, og som lagleder og spiller er det umulig å sette en pris på hva det betyr og ha med sånne karer på laget- måtte det bli 400 til Paul Aksel- du er et eksempel til etterfølgelse!

Men Paul var ikke eldst om noen trodde det. Som varslet på forhånd stilte også Hans Anton Ludvigsen til start i mandagens lokaloppgjør- også han en fantastisk støttespiller og ikke minst fotballspiller. Slike karer gjør aldri comeback- de slutter aldri å være fotballspillere!

Første omgang

Våre eldre vikarer ble satt inn i laget og flettet sammen med våre unge talenter og gikk løs på gjestene. Frykten for at naboen skulle komme med mange av sine beste var grunnløs all den tid Mysens a-lag møter Rakkestad allerede på onsdag, men allikevel lot vi dem styre spillet innledningsvis. Riktignok hadde vi full kontroll på dem i hele første omgang og kun to ganger fikk de testet vår keeper Marius Eikaas. Etter mye gå-fotball og lite tempo det første kvarteret satte vi til med mere trøkk og kom gang på gang gjennom på vår venstreside med Espen Wiig i fullt firsprang. Innleggene kom men ble som oftest for lange, vi mangla folk i boksen eller det ble klarert til corner. Og cornere fikk vi masse av i denne kampen, og godt slått ble de også av Espen og Michael, men vi evnet ikke og få avslutninger på mål! Det vi fikk av avslutninger i omgangen var langskudd som gikk over og to gode muligheter for Espen og Michael som satte ballen på utsiden begge to. Vi burde leda minst 2-0 med evne til å score- istedet gikk vi til pause med 0-0.

Andre omgang

Vi gjør et par bytter i pause i et forsøk på å få inn nye impulser som kansje kunne sette MIFs keeper på prøve. Desverre gjør motstanderen også justeringer og bryter opp det fin banespillet vi hadde før pause. Vi begynner og slå langt uten duellstyrke på topp og gir ifra oss ballen hele tiden. Mysen får aldri noe overtak men kommer på en og annen kontring. I motsetning til kampen mot Gresvik der vi forærte motstanderne et tresifret antall sjanser ga vi i denne matchen motstanderen kun en sjanse. De skapte noen selv også, men en eneste en fikk de i presang av oss ti minutter ut i andre halva. Og den takket og bukket de for, kom alene med keeper og scora- 0-1.

Med masse tid til og snu det hele gjorde vi flere bytter, kom til flere cornere og flere frispark, men uansett hva vi gjorde kom vi ikke til avslutninger! Det er helt utrolig at man kan ha så god kontroll på en fotballkamp og ikke klare og komme til en eneste skikkelig sjanse! Eller en skikkelig sjanse hadde vi da Marius Skullerud stomet igjennom mot keeper og fikk avsluttet, hvorpå keeper ga retur og Jonas Hansen fikk sjansen like utenfor sekstenmeteren. Også han traff målmannen og det ble klarert. Vi taper 0-1 og står fortsatt uten målscorere i årets sesong....

Man skal aldri se bort ifra det positive, og førsteomgangen var god med variasjon i spillet og mange fine kombinasjoner. Både Pelle og Santon gjør det de ble hentet inn for og bringer rutine inn i laget både offensivt og defensivt, noe som gjør at våre unggutter får sjansen til å skinne. Spesielt skal Kristoffer Aadalen, Marius Skullerud og Jonas Hansen ha skryt for at de forsøker å sette fart i kampen den siste halvtimen og viser stor vilje til å få det målet vi så sårt trengte.

Vi feirer 17.mai med 3 poeng som vi fikk på walkover som eneste fangst, men gir på ingen måte opp. Det er helt klart at det bor noe i laget og med treningsiveren som unggutta fremviser denne våren er det nødt til å gi resultater i det lange løp! Takk til alle oppmøtte- vi kommer sterkere tilbake, og har to muligheter allerede neste uke: Rolvsøy borte på mandag og Begby hjemme torsdag.

Trøgstad/Båstads lag: Marius Eikaas, Truls Almark, Per Rikard Sandvik, Jan Håkon Nes Tvete, Paul Aksel Authen, Lars Jacobsen, Michael Skjæringrud, Marius Skullerud, Espen Wiig, Hans Anton Ludvigsen, Mats Bakurowitz.

Benyttede innbyttere: Anders Krokeide, Kristoffer Aadalen, Jonas Hansen, Trym Lunder Østby, Stian Omholt