Sesongen siste match gikk av stabelen i skikkelig høstvær på Moa KG på Greåker og kampen ble spilt mellom to lag som begge best kunne bli nummer syv og verst bli nummer ni på tabellen. Kanskje ikke den helt store gulroten å spille om, men vi hadde også fjorårets KM-finaletap i bakhodet så de skulle ikke få dette enkelt.

Som så mange ganger før og for siste gang i år så er troppen på felgen, med tre keepere utilgjengelig og småskader kombinert med tunge bein som gjør at en pause nå kommer svært beleilig. Vi starter denne kampen med to av de fra G16 som har fått flest matcher i år og de leverer igjen bra, dette blir viktig tilskudd til a-laget på kort og lang sikt.

Første omgang er en svært jevnspilt omgang hvor både vi og Greåker kommer til en del halvsjanser, men blokkeringer, dårlige avslutninger og slurv i siste pass gjør at det ikke blir tellende resultat. Det er først etter 43 minutter vi skal få litt skikkelig action. Greåker får frispark på rundt 25-30 meter, undertegnede forsøker å gå ut å plukke ballen og mener vel strengt talt at et frispark kunne vært gitt. Ballen blir fluktet videre til en Greåkerspiller som putter enkelt. Dog står linjemann med flagget i været og det dømmes noe som ser ut til å være en korrekt offside.

Og i fotball snur det fort, for i neste angrep så ruller vi fint opp på vår høyre side før Gjermund får ballen mer sentralt i banen, overlister keeper enkelt og setter inn 1-0. Denne scoringen blir stående og vi går til pause med 1-0 ledelse.

I andre omgang får vi oss to på trynet før det er spilt ti minutter. Den første løper de fra forsvaret vårt på sin venstre side og setter ballen enkelt til side for undertegnede og utlikningen er ett faktum etter bare fire minutter. Kun tre minutter senere kommer de frem mer sentralt i banen og det er mangel på press som gjør at de får skutt relativt upresset, ballene får en lei sprett før den nærmer seg mål men dette er et skudd som skal reddes av bakerste mann. Fryktelig tung start på andre omgang med andre ord og det blir mye rot denne omgangen. Lite som stemmer, lite krefter i beina og tidvis lite gjennomtenkte avgjørelser - en omgang som på mange måter beskriver hvorfor vi nå trenger en pause.

Når det er sagt så skal vi ikke svartmale omgangen fullstendig, for vi klarer tidvis å flytte oss høyere i banen og med ti minutter igjen så sender Peder fra seg ett skudd som fra undertegnedes ståsted ikke så spesielt hardt ut, men uansett var resultatet at ballen rullet inn i nota og vi var tilbake til der vi startet matchen, nemlig uavgjort.

Som en konsekvens av at vi flyttet blant annet backene våre høyere i banen så fikk også Greåker en del rom, men blant annet Moberg har noen gode returløp og meget viktige taklinger underveis. Når det er sagt så er en av de lovlig sen og ingen hadde vel kalt det skandale om hjemmelaget hatt fått en straffe der midtveis i andre omgang.

Kampen gikk mot nitti og en situasjon til skulle oppstå da Greåker på ny har frispark, hvor undertegnede ser den litt sent men skal plukke ballen enkelt. Den glipper i ett hundredel ut av grepet mitt og ila sekundet så ligger ballen i mål. Dog blir det dømt for angrep på keeper og scoring nummer to for kvelden annulleres for hjemmelaget.

Med to annullerte scoringer i mot, en straffe vi kunne ha fått i mot, en haug tunge bein, en god del skader og ikke minst en keepersituasjon som har vært litt over snittet utfordrende må vi si at ett poeng var greit nok. Det endre da dessverre med at enda ett lag (Sprint/Jeløy 2) tar oss igjen i siste runde, men vi holder iallefall Askim FK bak oss og endre opp med en 9. plass tilslutt.

Med det var sesongen 2019 over for årets a-lag og vi ses igjen til ny morsom sesong i 5. neste år - Spydeberg rykket ikke opp og Askim er fortsatt med oss, hvilket betyr at vi nok engang vil ha minst fire lokaloppgjør. Klarer Ørje kvaliken sier vi seks.

På vegne av alle på og rundt a-laget; TAKK FOR I ÅR!