Utgangspunktet

For det så lenge litt småmørkt ut. Paralellt med at vi i styret forsøkte og få på plass en trener som kunne passe til spillerstallen bestående av hummer og kanari av hva Trøgstadungdomen har og by på, begynte nettopp denne spillerstallen og slå litt sprekker. Noen ønsket og legge opp, andre lot seg friste av tilbud fra våre mer hardtsatsende naboklubber. Det ble en liten trend at spillerne var usikre og ikke ville love seg bort til et lag i oppløsning og vi som sitter med ansvaret måtte endre fokus.

 

Jobben med og få inn en ny kvalifisert og ambisiøs trener som kunne gi guttene på laget motivasjon og vilje til å satse mer på fotballen ble skrinlagt. Det falt på sin egen urimelighet når spillertroppen ikke ønsker å satse men kun ha det moro med fotball. Istedet vil vi forsøke med ekte Trøgstinger som vil spille for Trøgstad,legge opp treningsmengden etter deres premisser og sette fokus på å skape et godt miljø i både trening og kamp. Et miljø der unggutter kan få prøve seg med lave skuldre og ikke bli kastet rett inn i et lag som konstant kjemper med ryggen mot veggen- både sportslig og sosialt. Ikke et vondt ord om de siste års trenere og lagledere- de har gjort alt i sin makt for å holde den stolte Trøgstadskuta flytende- men nå må det tilsynelatende nye virkemidler til. Fotballkvaliteten på årets tropp ligger der, men det er begrensninger i hvor mye tid de ønsker å bruke på hobbyen sin.

Lagbilde seier mot HSV

Troppen

I forhold til de siste par sesongene vil stallen bli noe modifisert. To av fjorårets nykommere- Ulrik Hansen og Christoffer Larsen- har valgt Askim FK og deres juniorsatsing denne sesongen. Trø/Bå klarte ikke å komme opp med et godt nok opplegg tidlig nok for disse talenfulle og treningsvillige unggutta og de valgte å friste lykka et annet sted. Når to av de mest lovende unge spillerne gjør dette valget er det så klart en risiko for at flere vil følge etter,derfor er det utrolig gledelig at Simen Støten og Lars Jacobsen- som også har fått tilbud fra andre klubber- ønsker å bidra på både junior og seniornivå i Trøgstad/Båstad i 2012. Uten disse ville vi fått et stort alderssprik mellom senior og juniorstallen og videre integrering ville kansje blitt vanskeligere. Nå har vi istedet brobyggere med beina i begge leire og mulighet til å inspirere flere unge lovende til å delta på seniorsida.

 

For øvrig sier vi takk for følget til alle våre estiske spillere for denne gang. Våre avtaler med dem har utgått og de er gitt samme tilbud om å være med og dra lasset som alle andre Trøgstinger. Dette har ikke klubben fått respons på og er det noe vi ikke kan gjøre nå er det å tilby enkeltspillere spesialavtaler. Inntil videre har vi ikke fått signaler om at de har byttet klubb slik at om de skulle ønske å bidra kan de komme til når de selv ønsker det.

 

Som "erstattere" for disse som nå forlater oss har vi børstet støvet av noen karer som av ulike grunner ikke har spilt så mye fotball de siste årene men som nå ønsker å bidra til vårt a-lag. Vegard Frøshaug, Michael Skjæringrud og Marius Eikaas er noen av disse- trøgstinger med riktig innstilling som heller må få lov til å kaste litt håndball nå i vintersesongen bare de kan gi et bidrag når sesongen kommer i gang. I tillegg har Truls Krohg og Fredrik Lysaker gitt signal om at de ønsker å bidra om kroppene lystrer og det vil så klart klubben legge alt til rette for og få til. Noen har gitt beskjed om at de ikke vil spille fotball denne sesongen også, men forhåpentligvis kan vi få lurt med Pelle, Antonio og Håvard i det minste på noen kamper iblant uten at vi skal være helt avhengige av dem hele sesongen. Nevner vi at Paul Aksel Authen er med etter skisesongen og at Torkil Karlsrud m/fl vil bidra i sommer og utover høsten så kan vi komme til å få et slagkraftig lag med innspill fra våre beste juniorspillere og kansje også Gutter 16.

 

Trenerkabalen løses internt i troppen med sportslig leder Anders Krokeide som lagleder. Med seg får han Halvor Wøien og Eivind Tornes slik at vi til enhver tid har noen på plass som har oversikt og kan ta styring om det trengs. Ellers blir det opp til gutta på laget og opprettholde seriøsitet og nivå på treningene slik at vi står godt rustet til sesongstart.

Motstandere og kampprogram

Konica Minoltaligaen er for vår del historie- nå er det 5.divisjon avdeling 01 Østfold som gjelder. Terminlista finner man her på sida på Seniorsidene og ved å velge terminlister i venstremenyen. Sesongstarten er 20. april mot Spydeberg borte, men etter fjorårets suksess med "Fotballens dag" på serieåpninga i Trøgstad skal man forsøke og gjøre endringer på terminlistemøtet 14. januar slik at vi kan få til et liknende arrangement for store og små igjen. Dermed kan lista endres noe, men motstanderne er uansett satt. Disse er: Mysen 2, Korsegård, Østsiden 2, Trosvik 2, Begby, Spydeberg, Greåker, Lervik, Gresvik, Rolvsøy og Lisleby.

 

Vi stiller ikke noe rekruttlag denne sesongen, men vi har fått på plass en juniortropp bestående av 23 spillere(noen lånt fra Mysen) og håper som sagt på rekruttering herfra. Så her står vi nå, følg med utover mot våren etterhvert som treningskamper og treninger blir unnagjort- nettsidene skal nå komme til live igjen!