Nok en perfekt kveld for fotball sto for tur på Marker kunstgress mandag kveld og det sto ikke på rammevilkårene før kampen:

o Lokaloppgjør

o Toppoppgjør

o Fulle tribuner

o Flomlys

Alt som skal til for å få en spennende kveld med fotball! Kampen var kanskje ikke så voldsomt finspilt, men for de involverte lags spillere, støtteapparat og supportere var det likevel en intens og levende batalje fra start til mål.

Ørje skal ha all honnør for at de har fått fart på seniorfotballen igjen etter noen år i dvale og ikke minst at de har toppet tabellen store deler av året som ett nyopprykket lag. Når det er sagt så har vi sett at de har vært vesentlig mer sårbare på høsten enn de maskinene de fremsto som på vårparten. 1-2-1 før kveldens kamp (red.anm: Seieren kom på "walkover" mot Rapid Athene) vitner om en formdipp og at de var revansjelystne mot oss var vi fullstendig klare over.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Kampen starter frisk fra begge lag der det trykkes til i duellene og tempoet er også rimelig bra. De første ti minuttene er perioden begge lag er med på dansen og etter syv minutter så ruller våre gutter opp på venstre side da Peder drar av en mann og legger hardt inn langs bakken. Nordli får ikke noe treff på ballen og den flukter ut til Lars Erik på 12-13 meter. Han avslutter dessverre rett på keeper, dog må keeper gi retur og der er igjen Nordli som banker ballen i lengste hjørnet fra relativt kort hold.

Deilig start på kampen!

Nordli scorer mot Ørje og sitt 19. for sesongen. Arkivfoto: Laila Strengen.

Når så dommeren blåser i gang kampen igjen etter scoringen så er det akkurat som våre gutter får ett snev av selvtilfredshet. Konsekvent resten av omgangen er vi for langt unna pasninger, første og andre-baller og ikke minst i nærduellene. Konsekvensen av det er at vi gir Ørjes sentrale midtbane ekstremt gode arbeidsvilkår og i så måte sørger for at vi må henge etter på løpene i bakrom som var hjemmelagets angrepsvåpen.

Vi var fullt klar over denne Hellans fot i bakrom på hjemmelagets toppscorer kalt "Cressi", men evnet likevel ikke eliminere dette i særlig grad. Ørje produserer flere kvalifiserte sjanser og blant annet smeller det i stolpen bak vår solide sisteskanse etter et bakromsløp, men vi slipper altså med skrekken. Morten er også med på notene minutter senere da det glipper på vår venstreside, han gjør en god redning på avslutningen fra skrått hold ca. fem meter.

Dette kampbildet står seg ut omgangen, men til tross for spillemessig overtak til hjemmelaget så kommer vi på noen farlige overganger og en av de ender i ett godt innlegg fra venstrekant Sebastian. Mirza ruver høyest på den og header ballen, dessverre i stolpen og ut.

Alt i alt får vi godt betalt når vi går til pause med ledelse, MEN det er lov å være effektiv.

PAUSE 0-1!

- - -

ANDRE OMGANG:

Etter en omgang av ymse kvalitet fra våre gutter kombinert med en 1-0 ledelse var utgangspunktet meget bra, vi hadde mye å gå på og et mål i ryggen. Vi gjør også ett bytte i pausen da en småskadet Henrik overlater plassen sin til Ansten Holmen.

Til tross for at vi blir enige om å trykke til mer i andre omgang får man det første kvarteret følelsen av at dette kan bli en særdeles lang kveld i grensebyen. Ørjes offensiv fører også til en feil i bakre rekker og en av hjemmelagets spisser får med seg ballene alene mot Morten. Denne klarer ikke sisteskansen å gjøre noe med og reduseringen er ett faktum. 1-1.

Der og da tror nok mange trodde dette kunne bli tungt for bortelaget; all den tid Ørje hadde presset, våre gutter var på defensiven og ikke minst at mål genererer energi. At det genererte energi var det liten tvil om, og kanskje var det det som ødela for hjemmelaget da de trykket til enda litt mer i alle dueller og ville voldsomt mye - problemet deres var at det gikk på bekostningen av presisjon. Kombinerer du dette med at vi våkner litt til liv og blir med på fighten så endrer kampbildet seg noe. Vi får flyttet oss litt opp i banen, skaper noen overganger og etter 67 minutter så får vi ballen ut til Sebastian på venstresiden. Han slår den i feltet og der venter Peder Wøien. Avslutningen går via keeper og i sakte film sniker ballen seg over streken - DEILIG!

Med de angitte forutsetningene over og ledelse 2-1 så blir kampbildet selvsagt snudd litt tilbake; hjemmelaget presser på for ny utlikning og står høyt i banen. Dette fører til nye kvalifiserte sjanser for hjemmelaget, men Morten har ingen planer om å slippe inn flere mål denne kvelden og stenger igjen buret.

Ørje roper også på straffe i løpet av omgangen og de har kanskje en sak, men dommeren dømmer spillet videre. Urettferdig vil noen si - det samme mener vi om straffe i mot og tre kamper på Lars Erik i våres etter selv å ha blitt felt (en av de mot Ørje 16. mai) - moralen er; det jevner seg ut over en lang sesong.

Mirza løper seg etterhvert tom og med ca. tjue minutter igjen gjør vi vår andre og siste bytte for kvelden når Basic overlater sin plass til kriger Amund Karlsrud som kommer inn å gjør en manns ryddejobb i siste del av omgangen.

Mot slutten av kampen flytter Ørje opp en stopper i jakten på utlikning og vi får store rom for overganger. Spesielt skulle Ludde og Nordli fikset 3-1 på tampen, men det stokker seg litt i den siste fasen av angrepet.

Etter 93 minutter blåser dommeren av kampen, Peder Wøien blir matchvinner og lokaloppgjør tre av fire er vunnet denne sesongen.

SLUTT 1-2

- - -

OPPSUMMERT:

Vår femte seier på rad om du tar med siste kampen på våren og poengene ruller altså inn.

Hva betyr det egentlig: Jo, det betyr at vi nå fortsatt ligger på en femteplass på tabellen. Vi har en hengekamp på Ørje som leder med fem poeng på oss og fortsatt er serieleder. Resten av lagene ligger rundt oss med omtrent samme poengsummen.

Se tabellen her

I korte trekk; vinner vi hengekampen som går allerede i morgen så har vi heng på toppen. Det er gøy og vi gleder oss til fortsettelsen.

Vi håper det kommer mange på kamp i morgen og hjelper oss til tre nye poeng i høstjakten.

- - -

NB: Ironisk nok ble det ropt ut fra flere i grønt og rødt underveis i gårsdagens kamp, sitat: "Kjør gutter, de er redd for oss". (Dette kom fra laget som ledet serien med 12 poeng før høstsesongen og i kveld kan bli tatt igjen av Mysen/HIL)

Til de det måtte angå; vi er ikke redde!