Vårsesongens siste kamp ble spilt mandag kveld mot Skjeberg SK og etter nok en bortenedtur sist uke var fokuset på å gå ut i ferie med en god følelse, prestasjon og ikke minst resultat. For de som var tilstede på kampen så fikk de se ett hjemmelag som var veldig tente fra start og ønsket en å vinne fra første til siste minutt. Dette er veldig ofte det det handler om og ikke minst det som er utfordringen borte; være tent og gira nok for kamp. Kanskje er det alle dere som kommer å ser på som er grunnen til tenningsnivå - i så tilfelle bør det kanskje settes opp buss til bortebane til høsten (regner med Ødeby noterer dette).

- - -

FØRSTE OMGANG:

Fra første spark på ballen er det lett å se at gutta i gult og blått er vesentlig mer tent og klare for å gå i den såkalte "krigen" ute på banen. Forskjellene på mer eller mindre det samme mannskapet mot mer eller mindre samme kvalitet på motstand er nesten skremmende. At variasjonene kan være så store er utfordringen vi som lag må komme til livs; klarer vi stabilisere toppnivået vårt blir vi å regne med til høsten.

Vi har en del ball og skaper et par farligheter i starten uten at det blir noe ut av det. Først etter seksten minutter spilt får vi uttelling. Vår keeper Morten Nesset setter tidlig i gang mot Kristian Nordli som gjør en fin jobb ute på siden og legger inn til Peder Wøien. Han får en enkel jobb med å sette inn sitt første for dagen.

Bare ti munutter senere er Nordli på farten igjen, dribler seg litt bort i midten av banen rett utenfor Skjebergs sekstenmeter, men ballen havner i beina til Lars Erik som på vakkert vis curler ballen i keepers venstre hjørne. 2-0 og en behagelig ro legger seg over både spillergruppe, støtteapparat og hjemmepublikum.

Lars Erik med tre scoringer mot Skjeberg og fortjent kåret til BB!  Arkivfoto: Laila Strengen

Kristian Nordli var en håndfull for Skjebergs bakre firer denne kvelden og kom til flere farlige muligheter, etter snaue halvtimen brenner han en alene med keeper og ti minutter senere får han en scoring annullert for offside. De fleste tilstede denne kvelden ville nok hevdet at med VAR-teknologien på plass i norsk 6. divisjon så ville Nordli fått dagens første scoring her. Dessverre må vi nok vente minst til høsten med VAR på Trøgstad KG.

Er par minutter før pause får vi likevel en tredje scoring, dog er det Peder her som gjør grovjobben og Lars Erik setter inn sitt andre for dagen. Komfortablent til pause og godt utgangspunkt for andre omgang.

PAUSE: 3-0

- - -

ANDRE OMGANG:

Det eneste som sier i pausen er; gå ut og gjør det samme som i første omgang, viktig å holde presset oppe.

Det klarer vi bare delvis første kvarteret og Skjeberg har litt mer ball, vi slurver litt mer og fem minutter ut i omgangen må Morten ut i full strekk for å avverge en redusering. Konsekvensen av vår litt labre inngang til andre omgang blir likevel at bortelaget kontrer på oss og setter inn 3-1 rett før vi passerer timen spilt.

Dog er det en kjent sak at man må være på plass mentalt rett etter egen scoring, hvilket bortelaget ikke er. Festlig er det at parallelt med at vår back Sebastian Eidsaune stormer oppover sin venstreside høres følgende sitat fra Skjeberg-benken; "gutta, nå er vi mye bedre enn de, kjør på så tar vi dette". Før den setningen er avsluttet har Seb spilt Eivind, fått tilbake ballen på overlap, spilt vegg med Lars Erik OG satt inn 4-1. Dette skjedde under ett minutt etter Skjebergs scoring. #svarpåtiltale

Trykk HER for å se video av scoringen til Sebastian.

Komfortabelt har vi det og verre blir det ikke når vi lykkes med noe for første gang denne sesongen; nemlig score på dødball!! Corner fra Eivind, presis og godt slått som vanlig - der rager Peder høyest og stanger inn 5-1 etter drøyt halvspilt andre omgang. Kantspillerens andre scoring for dagen.

Trykk HER for å se video av scoringen til Peder.

Peder Wøien var "on fire" mot Skjeberg og scoret også tre mål! Arkivfoto: Laila Strengen

Med tjue minutter igjen og 1-5 i sekken begynner det å gå i oppløsning for bortelaget og de siste ti minuttene så blir det ren overkjøring. Først kommer Lars Erik på et perfekt timet løp i bortelagets bakrom, den forvalter han på best mulig måte og scorer sitt tredje for dagen til 6-1.

Så er Nordli lei av å bare være servitør, han tar saken i egne hender på slutten og med god hjelp fra lagkamerater og et par mønsterangrep setter han inn både 7-1 og 8-1.

Trykk HER for å se video av 7-1 scoringen til Nordli.

Når en myndig, alvorlig og god dommer blåser av kampen etter drøyt nitti spilte minutter så kan hjemmelaget ta sommerferie i ett par uker med god samvittighet.