Første omgang

Ikke mye og skrive hjem om for vår del i denne omgangen. Vi er halvfarlige på dødballer som kan slåes inn mot deres mål men har ikke eget spill og heller ikke et duellspill verdig et ok pauseresultat. Uten evne til å klarere skikkelig slipper vi også inn et mål tidlig og et mål seint i omgangen slik at pauseresultatet ble komfortable 0-2 til våre naboer.

 

Andre omgang

Vi måtte foreta oss noe i pausen og bytta ut en mann i hver lagdel og manet til hardere dueller og høyere tempo. Vi tar tak umiddelbart. Kun fem minutter ut i omgangen tar Thomas Håkelia et kort frispark godt inne på gjestenes banehalvdel og setter Espen Wiig opp i god innleggsposisjon. Varianten tar Spydeberg på senga og vi har masse folk i boksen- Kroken får heade inn 1-2.

På 1-2 bølger kampen voldsomt. Spydeberg kommer nok til de beste sjansene men antallet angrep som burde resultert i scoring var nok noenlunde likt for begge lag. Det defensive arbeidet ble overlatt til de respektive forsvarslinjene mens midtbanene ville fremover. 7 minutter før slutt før gjestene god treff fra 17 meter og ballen går inn over hodet på keeperdebutant Alexander Carlsen(g16 spiller). 3-1 virket håpløst med så kort tid igjen men vi gikk sporenstreks i angrep, nok en gang var det Espen som kom rundt på kanten og la inn der kaptein Michael kom stormende og stanget ballen i mål til 2-3. Et ekte "captains-goal" og med fem minutter pluss tillegg igjen var det fortsatt et lite håp. Desverre svant dette håpet bort allerede minuttet etter da Spydeberg fikk kreditert en scoring der ballen ifølge de fysiske lovene aldri kan ha vært over streken! For all del, det var en suser av en avslutning fra skrått hold, men ballen kan rett og slett ikke gå i stolpen, så direkte i tverrligger for så igjen havne rett i klypene på keeper som ligger 1 meter fra linja!

 

2-4 drepte så klart kampen og fastsatte sluttresultatet. Et resultat som nok gir et ok bilde av kampen som helhet men som desverre for oss- og spenningen i avslutningsminuttene- ble litt i overkant der og da. Spydeberg holder dermed koken i topp 4 på tabellen mens vi fortsatt må se oss bakover. Neste runde, nærmere bestemt mandag 20.august, reiser vi til Trosvik 2 som ligger rett bak oss på tabellen- en kamp som må vinnes om vi har en drøm om å hale oss ut av nedrykkssumpa denne sesongen også.

 

Avslutningsvis

Til slutt vil undertegnede takke noen spillere for følget. Aller først Michael Skjæringrud- vår kaptein og midtbaneelegant- som reiser til Canada for studier det neste halve året. Mikke har vært vår beste spiller den første halvdelen av sesongen og jeg griner nesten når jeg må sette opp laget uten han heretter. Vi ønsker Mikke lykke til og velkommen tilbake- håper det ikke blir for lenge til!

I tillegg er det nå slutt på sommerferien og nye skoleår står på trappene. Truls Almark og Thomas Håkelia reiser med det bort igjen etter å ha gitt gode bidrag både i trening og kamp de siste to månedene. Legger vi til at Lars Berg Jacobsen også forsvinner til det militæret i disse dager har vi faktisk mistet flere verdifulle spillere både når det gjelder fotballferdigheter, innstilling og lagmoral- noe vi selvfølgelig hadde trengt året ut. Heldigvis kommer de yngre etter så det suser nå og forhåpentligvis har de lært noe denne vårsesongen av gutta som nå reiser og kan ta laget velberget gjennom årets 5.divisjon.

 

Trøgstad/Båstads lag: Alexander Carlsen, Thomas Håkelia, Paul Aksel Authen,Jan Håkon Nes Tvete, Eivind Tornes, Espen Wiig, Michael Skjæringrud, Marius Skullerud, Kristian Aadalen, Mats Bakurowitz, Jon Ståle Kristofferstuen

Benyttede innbyttere: Anders Krokeide, Trym Lunder Østby, Per Rikard Sandvik, Jonas Hansen