Vi hadde på vår side en miserabel førsteomgang. Selv om heller ikke Mysen briljerte innledningsvis var det de som ville mest. Først og best i alle dueller var de og satte de gule og blå til side som statister. Halvspilt i førsteomgang var vi slappe i presset rundt egen målgård og Markus Elvenes fikk gjøre som han ville helt til Pelle satte ut et bein og la han i bakken- soleklar straffe og 0-1. Gjestene hadde i tillegg flere langskudd og var generelt en hel del i angrep denne omgangen, og vi var kun sporadisk på besøk i nærheten av deres mål. Vi fikk som regel corner når vi var der oppe, men dødballsuksessen fra i fjor uteble, og Mysen ledet til pause.

Andre omgang fortsatte der den første slapp, og da vår høyreback ble rundlurt ute ved sidelinja etter tre minutter var det fritt frem igjen for gjestene. Mannen på bakerste stolpe fikk kula for åpent bur og satte inn 0-2. Med nedrykket i fjor fulgte det med nye innbytterregler; vi kan nå benytte hele syv innbyttere. Med årets jevne stall nølte ikke lagleder Frank Fossum med å bruke byttene og med byttene kom spillet for vår del også. Mysen slutta rett og slett å spille ball på 0-2, også kjent som den farligste ledelsen og vi fikk ta fullstendig over. Vi sto høyt, vant ballen og begynte å komme til innlegg. 20 minutter før slutt begynte arbeidsjernet Torkil Karlsrud og snurre rundt inne i Mysens sekstenmeter. Til slutt fikk han avslutte fra svært skrått hold og det harde skuddet sneik seg inn i lengste hjørne. Med 1-2 og relativt lenge igjen nølte vi ikke med å holde presset oppe. Mysen kom på en og annen småfarlig kontring, men det var vi som styrete kampen, sto inne på deres halvdel og trilla kule og kom på kantene. men innleggs og avslutningskvaliteten var det så som så med, og desverre førte ikke overtaket til noen soleklare sjanser.

Vi tapte 1-2 i dag, men viste i den andre omgangen at vi kan hvis vi vil. Flere av våre nye gutter fikk prøve seg i dag, og med litt mer tid på seg har de mulighet til å prege laget vårt denne sesongen. Mysen er ansett som et topplag, og i så fall er vi like etter!

Trøgstad/Båstads lag: Vitas Malisauskas, Austris Ungurs, Jonas Gillingsrud, Per Rikard Sandik, Espen Wiig, Anders Sætra, Torkil Karlsrud, Truls Krohg, Stian Filtvedt, Stian Martinsen, Anders Krokeide

Brukte Innbyttere; Tom Erik Pettersen, Andrei Savotskin, Simen Støten, Glenn Müller Johansson, Tobias Fredriksen, Mats Bakurowitz, Christoffer Larsen