Med all respekt å melde, Varteig er neppe et sted man reiser til dersom man ikke har en klar agenda for hvorfor. Det viste seg at det ikke var helt enkelt å finne frem heller, all den tid vår nye spiss Thomas L. Grønlien, lurte på adressen til banen en stund før oppmøte etter å ha kjørt inn til en grillende Varteigbonde. 

Etterhvert var alle spillere på plass (de som var skadefri og tilgjengelig vel og merke) ved gressbanen i Varteig, en overraskende jevn og generelt bra gressbane til tross for at den var litt tørr og trå. Alt lå til rette for en god fotballlkamp; noe det også ble....for hjemmelaget.

 

Første omgang:

Dagens oppstilling viste at prioritet nummer 1 var å få kontroll på det defensive. Gitt lagets baklengssnitt ble den en prioritet fra start og nettopp derfor startet laget med Ole-Martin som defensiv midtbane. Nå viste det seg tidlig at Varteig skulle angripe på primært en måte igjennom hele kampen, nemlig i bakrom, ett bakrom som en hengende midtbane ikke får gjort stort med. Forsvaret vårt blir liggende med for mye bakrom bak seg uten å falle de nødvendige meterne og blir hengende etter på de første forsøkene til hjemmelaget. Det gir tellende resultat for første gang etter kun fem minutter, 1-0. 

 

Ti minutter senere skjer akkurat det samme, 2-0. 

 

Så går det ti-femten minutter før Varteig igjen får samme gode arbeidsvilkår foran vårt mål. Denne gangen har de kommet seg løs på kant og innlegget treffer pannebrasken til Varteigspissen som styrer den i nota bak vår keeper Jesper Ødeby.  

Oppoverbakken er skapt, veien til poeng er lang og litt lengre blir den da en ny skade er et faktum. Ole-Martin får seg en trøkk fem minutter før pause som gjør han utilgjengelig ut matchen. Så får vi håpe dette retter seg i løpet av uken og i tid til siste kamp for våren. 

 

Pause: 0-3

 

 

Andre omgang: 

Etter pause er Trøgstadguttene litt mer på enn hva de var i første. Det kriges litt bedre og det skapes også noen sjanser, blant annet har Thomas Grønlien en meget god avslutnings om ser ut til å blåse inn i Varteigkeepers nærmeste kryss. Det skjer ikke, den treffer stanga, og det står fortsatt 3-0. 

Når det er spilt en halvtime av andre omgang så blir håpet om poeng slukket, Varteig får tak i ballen når vi angriper og kjører en bra kontring. Der gjør de ingen feil og 4-0 er et faktum. 

 

Det hjelper lite at Simen A. Sletten spiller igjennom Mathias Johannessen kort tid senere, Mathias setter den kontrollert inn og reduserer til 1-4. Denne fredagskvelden i Varteig blir dette målet kun stående som et betydningsløst trøstemål dessverre. 

 

Slutt: 4-1

 

Oppsummert ble dette en ny nedtur og en fortsettelse av den endeløse tapsrekken. Bedre ble det ikke av at Hærland tok en ny seier hjemme mot Lervik samme kveld. Det er liten tvil om at det er en utfordrende situasjon for vårt a-lag slik status er akkurat nå, men dette må først og fremst brukes som ren motivasjon til å motbevise hva laget har prestert så langt i år.

 

En tung og frustrende vår avsluttes hjemme på Trøgstad KG førstkommende torsdag mot Gresvik. Her ønsker laget å avslutte med en etterlengtet opptur før laget tar en liten sommerpause.  

 

Tre neste kamper for a-laget: 

23. juni, kl. 19:30 - Gresvik (h), Trøgstad KG

5. august, kl. 19:00 - Hærland (b), Hærland stadion

11. august, kl. 19:30 - Lervik (h), Trøgstad KG