Vårens oppgjør mot Varteig var vår svakeste kamp i hele sesongen. Ingenting funka og vi tapte 3-1 for et lag vi alle visste vi var mye bedre enn. Fredag kveld viste vi at vi var bedre enn dem også og hadde det ikke vært for noe svak uttelling på sjansene våre så kunne det blitt en festkveld hjemme på kunsten.

 

Gjestene var sjanseløse kampen igjennom og to mål av Torkil i første omgang oppfulgt av to fine mål av Lars Erik like etter pause gjorde den siste fjerdedelen av kampen temmelig uinteressant, med dommeren som hovedperson. Alt i alt en solid gjennomføring av de gule og blå som nå har to lokaloppgjør igjen i 2015-sesongen og står med 18 poeng. I disse kampene må det tas tre poeng totalt for å sikre plassen, mens full pott kan gi muligheter for å få flere lag bak seg på tabellen:

 

- Varteig har nå 24 poeng. Oppvisningen fredag imponerte ingen og med Sparta2 og Spydeberg igjen kan laget som pr.nå innehar syvendeplassen gå poengløse ut av sesongen. Med allerede svakere målforskjell enn Trø/Bå kan vi altså ta dem igjen om ALT går riktig vei.

-  Rygge- våre overmenn fra forrige uke - har 22 poeng og en kamp mindre spilt enn oss. Med Sparta2, Spydeberg og Lisleby igjen må de stå på for å komme minimum a poeng med lagene rundt seg. Gjør de det vil de med sin solide målforskjell komme foran alle lagene fra plass 7 og nedover.

- NMBUI står med 16 poeng og en kamp mindre spilt enn oss. Studentene fra Ås har igjen Korsegård, HSV og Sprint3 og basert på deres 5-2 seier borte mot Askim2 forrige runde så bør de få 6 poeng ut av disse matchene. De slår ikke Sprint3 borte i siste runde og skal dermed ende på 22 poeng, en poengsum vi også kan ende på. Kommer vi likt er vi foran på målforskjell.

- Sparta2 har 12 poeng med en kamp mindre spilt enn oss. Blir et nøkkellag i bunnen siden de har igjen både Varteig og Rygge, og med førstelaget sitt allerede klare for opprykk til 3.divisjon bør de gjøre som mot oss i august og stille sterkt for å holde rekruttlaget sitt i 5.divisjon. Avslutter mot Askim2 og kan meget vel ta 9 poeng på de tre siste og dermed ende på 21 totalt.

- Korsegård er allerede klare for 6.divisjon og har kun æren å spille for i sine siste kamper. De møter altså både NMBUI og oss og kan være et potensielt hår i suppa for begge disse lagene. La oss håpe de gir oss en håndsrekning nå på tampen av sesongen.

 

Dette er bare en status pr i dag -  det ALLER viktgste er at vi gjør jobben selv. Vi kan fint slå Askim og vi SKAL slå Korsegård, og med muligheten for å klatre på tabellen som gulrot så må vi gå på banen for å vinne begge disse kampene. Kniven er imidlertid fortsatt på strupen og viktigheten av å være skjerpet kan ikke presiseres nok. Det er straffen for at vi ikke har klart å være fokuserte nok tidligere i sesongen og når vi nå ser hvor stort utslag et poeng eller to ekstra hadde gitt her ift tabellplassering og ikke minst å komme seg utenfor nedrykksfare så er det motivasjon nok til å ta i litt ekstra for å vise karakter nå på tampen.

 

Takk til de oppmøtte fredag kveld- vi håper å se dere på sidelinja i de to siste matchene også!