Huttetu, det går litt på stumpene løs hos våre seniorgutter om dagen. Vi er inne i en vond periode, forfulgt av suspensjoner og skader på viktige spillere, noe som skaper mange utskiftninger i startelleveren fra kamp til kamp og tar bort mye av tryggheten i laget spesielt bakover på banen. Eksempelvis manglet vi i denne kampen både Pelle, Stian M, Austris og Jonas- gutter som sannsynligvis hadde utgjort hele forsvarsfireren vår om de kunne vært med! Legger vi til at våre gutter på Rygge flystasjon gjennomførte coopertesten dagen før kamp har vi oppsummert alle unskyldningene for denne gangen og kan ta for oss det som faktisk skjedde utpå matta:

Askim får ta ledelsen på en corner før 10 minutter er spilt. Dermed skjer det IGJEN at vi starter svakt defensivt, dette var et mål som vi absolutt burde avverget. Resten av førsteomgangen er relativt jevnspilt med et visst overtak til gjestene. Deres sjanser kommer hovedsaklig i form av eller som resultat av gode langskudd som virkelig setter Vitas på prøve, men vår estiske sisteskanse var på tå hev i denne omgangen og dro frem et par kvalifiserte redninger. Vi på vår side ser ut til å måtte helt inn i motstandernes mål for å score. Der slapp vi sjelden til, og våre forsøk fra distanse var på langt nær like giftige som Askims. Overganger var det vi skapte mest på, men med den nevnte avslutningsvegringen kommer vi i realiteten aldri i nærheten av å lage mål i denne oomgangen. Istedet gjør en Askimangriper et kunststykke av en avslutning like før pause og feier ballen i keepers lengste hjørne og sender de blåkledde i garderoben med 0-2.

Vi var nødt til å ta tak i oss selv og bedre presisjonen vår når vi skulle gå fremover i banen. Og de første 5 minuttene av andreomgang ser det ut som vi klarer det. Vi har mange trekk innad i laget, flytter opp backene og kommer til innlegg. Kroken får en heading mot mål i denne korte overtaksperioden men klarer ikke å få ballen utenfor keepers rekkevidde. Askim våkner til igjen, og et stopp i spillet etter skade på vår Tobias Fredriksen blir fulgt av et av mange øyeblikks uoppmerksomhet fra vår side. Vi kommer ikke ut i press på hardtskytende Robert Lech på hjørnet av sekstenmeteren, og polakken sender avgårde et skudd så hardt og med en så voldsom dupp at selv en godt plassert Vitas er sjanseløs der ballen stryker rett over hodet på han og i mål til 3-0. Kun fem minutter senere får gjestene bruk for slu rutine og lettlurt dommer da deres polske spiss faller sammen som et korthus i en orkan på vei inn i vår boks. Sedvanlig hoiing og teatralsk veiving med armene gjør at dommer går fem på og blåser straffe- 4-0 med en halvtime igjen å spille. Dermed var det ikke så mye mer å spare på. Litt i mangel på spillere hadde vi tatt med oss ungguttene Ulrik Hansen og Jan Håkon Nes Tveter i troppen. Coach Fossum bytter dem inn de siste 15-20 minuttene så de får kjenne på nivået, og ut fra dagens kampbilde klarte de seg ikke dårligere enn noen av oss andre. To andre innbyttere hadde hovedrollen da vi fikk vår redusering og ødela bortelagets håp om å holde nullen kvarteret før slutt. Håvard Langsrud ble spilt gjennom på siden av sekstenmeteren og slo lavt inn på Stian Filtvedt på vei inn foran mål. Med en mann i ryggen tar han imot ballen, runder keeper og triller lærkula i mål. En meget godt gjennomført kontring og Stians første mål på a-laget- mere av dette gutter! Men Askim var ikke snauere enn at de kunne sette på spilleglade gutter på slutten, deriblant Espen Wamli. Fem minutter før slutt trekker bortelaget frem håndarbeidspasningsspill foran vår sekstenmeter og vips er Wamli alene med keeper. Dermed 5-1.

For å understreke dagens håpløshet avslutter Kroken kampen med å skyte i stolpen på en brasilianskinspirert avslutning hvorpå innbytter og debutant Ulrik Hansen setter returen over mål- det var virkelig ikke meninga at vi skulle få det til denne kvelden, uansett virkemiddel. Askim er ubeseiret i årets serie og topper tabellen sammen med Rakkestad og Sarpsborg08 2. Torsdagens gjester spilte i perioder som et topplag også, noe kun S08 har gjort mot oss hittil i år. Det lover godt for våre naboer i blått, kansje blir de Indre Østfolds representant i 3. divisjon 2012?

Trøgstad/Båstads lag: Vitas Malisauskas, Anders Sætra, Christoffer Larsen Slåtsveen, Simen Rød Støten, Lars Jacobsen, Torkil Karlsrud, Tobias Fredriksen, Espen Wiig, Andrei Savotskin, Anders Krokeide

Benyttede innbyttere: Stian Filtvedt, Håvard Langsrud, Tom Erik Pettersen, Jan Håkon Nes Tveter, Ulrik Hansen